01.- 04. September 2022
EN
NO
 
ALTER EGO | TJÆRANDSEN & CAEYERS

fredag 2. september

Alter Ego er et tverrkunstnerisk bestillingsverk til Bodø Biennale, som kobler design og dans.

Koreograf Mathilde Caeyers og designer Fredrik Tjærandsen har i løpet av våren og høsten 2022 utviklet prosjektet i tett samspill med elever ved Bodin og Bodø VGS. I prosessen utforskes konseptet alter ego, som en alternativ identitet.

Forestillingen er en hybrid mellom et moteshow og en danseopptreden hvor uttrykket vipper mellom enkeltindividet og det kollektive.

BIO:

Fredrik Tjærandsen (f. 1995) er en norsk kunstner og designer med base i London. Hans praksis fokuserer på performance, bevegelse og kroppen i forhold til rom. Oppveksten i Nord-Norge er en kilde til inspirasjon for hans designpraksis, og lokale tradisjoner og familiehistorie er utrolig viktige for hans arbeid. Opplært i visuell kunst og klesdesign, er Fredriks designprosess kunstnerisk, intuitiv og emosjonell: han blir tiltrukket av å jobbe med visuelle elementer som fengsler følelsene eller følelsene hans i det øyeblikket.

Mathilde Caeyers (f. 1994) er norsk/belgisk dansekunstner og koreograf med base i Tromsø. Hun har siden endt bachelor i dans fra The Liverpool Institute for Performing Arts laget fire forestillinger som utforsker tematikk rundt fri vilje, tid, autonomi og bevissthet. For øyeblikket er hun i gang med med en science-fiction triologi, som stiller filosofiske spørsmål rundt den høyteknologiske utviklingen vi står ovenfor. Mathilde jobber også i tett samarbeid med scenografi og installasjonskunst hvor den både påvirker, og blir påvirket av, dansen. Et fellestrekk med forestillingen hun lager er at skillelinjen mellom virkelighet og fiksjon blir utydelig, som en slags surrealistisk realisme på scenen.

Dato:
2. september

Tid:
19:30

Sted: 
Svømmehallen Scene

Alder:
For alle

Billett info:
Kommer

Medvirkende

Ide og konsept:
Fredrik Tjærandsen og Mathilde Caeyers

Av og med elever fra:
Kunst, Design og Arkitektur, Bodin VGS.
Medier og kommunikasjon, Bodin VGS
Musikk, dans og drama, Bodø VGS

Samarbeidspartnere:
Bodø VGS og Bodin VGS

Støttet av:
DKS Nordland, Samfunnsløftet, Norsk kulturfond-Kulturrådet, Bodø kommune, Bodø 2024