06.- 09. September 2018
EN
NO
Spencer Tunick

SPENCER TUNICK | BODØ BODYSCAPE

Delta i Spencer Tunicks første installasjon nord for Polarsirkelen. Installasjonene vil finne sted i Bodø, Norge, på lørdag 11. og søndag 12. august 2018. For å delta må man sende inn et påmeldingskjema (se link over). (se link til høyre).

Amerikansk kunstner og fotograf Spencer Tunick, internasjonalt anerkjent for sine stedsspesifikke installasjoner av nakne folkemengder, besøker Bodø i august for å skape kunstverket BODØ BODYSCAPE som en del av Bodø Biennale. Spencer Tunick har utført over 75 store prosjekter over hele verden, men aldri før i Norge, og aldri nord for Polarsirkelen! Også denne gangen vil han fotografere nakne mennesker til de to installasjonene som skal finne sted i Bodø sensommeren.

Spencer Tunick inviterer innbyggerne i Norge og de nærliggende landene til å være en del av hans siste verk som skal gjøres utendørs i Bodø lørdag 11. og søndag 12. august. Alle som er interessert i å delta i BODØ BODYSCAPE kan registrere seg ved å klikke på påmeldingslinken over. til høyre. Som takk for medvirkning vil deltakerne motta et fotografi i begrenset opplag av kunstneren.

Bodø kommune, Bodø Biennale og Nordland fylkeskommune samarbeider om kunstprosjektet, som altså er det første store prosjektet i Bodø i 2018 som gjøres som en del av arbeidet med å bli Europeisk kulturhovedstad.

BODØ BODYSCAPE vil være en utforskning av Bodø som sted og byens identitet, engasjere publikum på en nyskapende måte gjennom kunst, og sette et nytt perspektiv på byen gjennom en kunstnerisk linse. Deltakerne vil ta del i en spennende kunstopplevelse i unike omgivelser.

Resultatet av BODØ BODYSCAPE vil bli vist i form av fotografier under den tverrkunstneriske festivalen for visuell kunst og dansekunst Bodø Biennale 6.-9. september.

BODØ BODYSCAPE er initiert og finansiert av Nordland fylkeskommune og Bodø kommune.

UTTALELSE AV KUNSTNER

Jeg er veldig fornøyd med å bli invitert til Bodø og Norge for å lage min første gruppe naken installasjon nord for polarsirkelen, sier Spencer Tunick. Jeg finner landskapet fengslende og mystisk, og folket i Nord-Norge har en tydelig forståelse av hvordan kunst kan være en integrert del av hverdagen. Jeg håper åpne og modige nordmenn kan ta reisen fra nord og sør for å stille sammen med de allerede villige og klare innbyggerne i Bodø.

OM SPENCER TUNICK

Spencer Tunick (f. 1967) er en amerikansk kunstner og fotograf. Tunick er best kjent for å iscenesette installasjoner med store skala av nakne menneskekropper mot et bakteppe av urbane og naturlige omgivelser. Fra ikoniske landemerker til naturlandskap og kulturelle perler, hans installasjoner favner det spektakulære og har funnet sted ved blant annet Sydney Operahus, Aletsch Isbre i Sveits, og Dødehavet.

Performance, skulptur og fotografering smelter sammen til kunstneriske uttrykk for "levende kunst" der menneskekroppen møter urbane strukturer og natur. Fotografiene er mesterlig komplekse og interessante, og utforsker ideer om individuell og kollektiv identitet, privatliv og nakenhet. Tunicks tilnærming er ærlig og realistisk; hans fotografier og videodokumentasjon av sårbare, men likevel kraftfulle menneskelige masser i offentlige rom skildrer en råhet og ekthet der den nakne kroppen utstråler selvtillit.

For mer informasjon om Spencer Tunick følg han på Instagram på
@spencertunick og på Facebook på: facebook.com/spencertunick

Tag installasjonen BODØ BODYSCAPE med følgende hashtags 
#bodobodyscape #spencertunick