02. - 08. september 2024
Program for 2024 kommer
Carte Blanche
Tori Wrånes

Carte Blanche

RETRO KATT
Lørdag 7. september kl. 18:00 - Store sal, Stormen Konserthus
Bodø Biennale er stolte av å presentere RETRO KATT av Tori Wrånes og Carte Blanche. En danseforestilling med en gigantisk katt i en forstørret hverdag.

Midt i de fantasifulle omgivelsene i Carte Blanches nye forestilling finner vi bakenden til en enorm katt. Kattens hale svinser frem og tilbake og katterumpen fremstår som en magisk portal.

Månen står opp samtidig med solen. Underlige skapninger befolker scenerommet. De synger på et ugjenkjennelig språk som vi likevel forstår. Er de ubestemmelige figurene på scenen mennesker eller dyr, fisk eller fugl, eller noe helt annet?

RETRO KATT er en forestilling hvor scenografi, lyd, lys og dansere smelter sammen i et surrealistisk univers. Motsetninger og gjentakelser utforskes, det stilles spørsmål ved det synlige og det usynlige og forestillingen leker seg med parallelle verdener og nye regler.

Kunstneren og komponisten Tori Wrånes har skapt spektakulære verk over hele verden. I RETRO KATT har både koreografi, komposisjon, scenografi og kostymedesign hennes signatur. Bli med inn i en forskjøvet verden fylt med visuelle og lydmessige krumspring, mystikk, alvor og lek.

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og fra sin base i Bergen turnerer ensemblet verden over. Bodø Biennale er første stopp på turnéen med Tori Wrånes!

BILLETTPRISER
For å gjøre forestillingene under Bodø Biennale mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale for forestillingen, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.

Lørdag 7. september kl. 18:00
Store sal, Stormen Konserthus
Gå til billettkjøp
MEDVIRKENDE
KOREOGRAFI, SCENOGRAFI, KOSTYME- & MASKEDESIGN
Tori Wrånes
KOSTYMEANSVARLIG
Carte Blanche, Indrani Balgobin
LYSDESIGN
Robert Roespel
LYDDESIGN
Gunnar Innvær, Carl Svensson
KOMPOSISJON
Tori Wrånes, Joar Renolen
DANSERE
Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Ihsaan de Banya, Brecht Bovijn, Gaspard Schmitt, Irene Vesterhus Theisen, Nadege Kubwayo, Mai Lisa Guinoo, Caroline Eckly, Noam Eidelman Shatil, Iris Auguste, Aleksandra Korniejenko
EN SAMPRODUKSJON MELLOM
Carte Blanche og Festspillene i Bergen i samarbeid med BIT Teatergarasjen
PR-FOTO
Sjur Pollen

Bodø Biennale er i år del av Europeisk kulturhovedstad Bodø 2024. RETRO KATT presenteres i samarbeid med Stormen Konserthus.

Bodø Biennale er støttet av Kulturrådet, Bodø 2024 og Samfunnsløftet