02. - 08. september 2024
Utendørs forestilling

DJUPVASSTRÅKK

Julie Solberg og Cecilie Solberg

Forestillingen foregår utendørs ved solnedgang ved et tjern, med publikum sittende tett på vannkanten eller ute i vannet med vadebukser på. 

 


Du kommer fram til vannet leda av et tråkk, en venn eller kanskje en innskytelse.
Etter gåturen får du en kopp med varm drikke.
Du velger kanskje å få på deg vadebukser. Neopren.
Så går vi ut i vannet. Gufs. 

Hvor djupt er det her?

Du tar en slurk fra koppen og kjenner dråpene styres mot djupet.
Vannet ser dødt ut på den svarte vannskorpa.
Du minner deg sjøl på at vann gir liv, men at bare guder lever evig.

 

DJUPVASSTRÅKK er inspirert av tanken om at vann strømmer gjennom alle organismer og tar form som en alternativ skapelsesmyte, som søker å sakte transformere den utendørs lokasjonen til det mytiske urvannet.

Bevegelser, lyder og stedet selv veves sammen til en kollektiv lytting. Naturen og menneskets iboende krefter trer frem på godt og vondt og vår gjensidige koeksistens settes i spill. Taktiliteten i vannet og nærheten til naturen er et altoppslukende filter for forestillingen. 


Julie Solberg og Cecilie Solberg er utøvere, scenekunstnere og søstre og jobber i krysningsfeltet teater, figur, samtidsdans og performance. De er interessert i kroppens potensial til alene å transformere rom og lede publikum inn i nye assosiasjoner og fiksjonsrom. Djupvasstråkk hadde premiere ved Black Box Teater i 2023, de har tidligere samarbeidet om forestillingen Songs of Entanglement.

 

«(...) formen på forestillinga er så lavmælt og ujålete at disse store tankene liksom kommer flytende av seg sjøl» - Hedda Fredly, Norsk Shakespearetidsskrift  (betalingsmur)

 

«Der vi står ute i vannet og ved bredden av skogstjernet, er det brytningspunktet mellom sivilisasjon og natur som belyses. Det blir noe litt skummelt med de flytende kvinnene i tjernet. At jeg selv står til livet i vann, øker fornemmelsen av å være helt nær både det naturlige og det overnaturlige». - Julie Rongved Amundsen, scenekunst.no

4. og 5. september kl. 20:30
Oppmøte parkering, Keiservarden
Billetter kommer
MEDVIRKENDE

Ide, konsept, utøvere:
Cecilie Solberg og Julie Solberg 

Scenograf: 
Mari L.B. Kamsvaag

Lysdesign:
Corentin J.P.M. Leven

Ytre øye:
Kristin Ryg Helgebostad

Takk til:
Trond Solberg ved Nordre Bergan Gård

Foto:
Simen Dieserud Thornquist

Co-produksjon:
Black Box teater (Oslo)

Støttet av:
Kulturrådet, Figurteateret i Nordland