02. - 08. september 2024
Program for 2024 kommer
In C
Av Sasha Waltz & Terry Riley

In C

Torsdag 5. september 19:00 - Store sal, Stormen konserthus
Opplev den energiske danseforestillingen «In C» under Bodø Biennale! Unge lokale dansetalenter står på scenen med et av Norges fremste dansekompanier, Nagelhus Schia Productions, med Arktisk Filharmoni som orkester.

«In C driver forbi på forrykende og frydefullt vis.» - Melanie Fieldseth, Norsk Shakespearetidsskrift

In C er basert på musikkstykket med samme navn, fra 1964, av Terry Riley. Rileys mesterverk er en åpen komposisjon, revolusjonerende i sin tid, og generelt ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk. Basert på denne milepælen i musikkhistorien har Sasha Waltz og hennes dansere utviklet koreografisk materiale som følger en tilsvarende variabel struktur, bevisst laget for ikke å være et «ferdig stykke».

Terry Riley skal ha sagt at In C er et demokratisk musikkstykke fordi det gir stor frihet til de individuelle musikerne i ensemblet. Sasha Waltz har overført det samme konseptet til dansen, og skapt 53 bevegelsesfraser til bruk i en strukturert improvisasjon med klare lover og regler. Her stiller hun spørsmål som berører grunnleggende demokratiske prinsipper som: Hvordan nyte egen frihet og samtidig ta hensyn til andre i samfunnet? Hvordan følge andre og samtidig gi rom til nye impulser? Hvordan lede og bli ledet samme tid?

BILLETTPRISER
For å gjøre forestillingene under Bodø Biennale mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale for forestillingen, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.

Torsdag 5. september 19:00
Store sal, Stormen konserthus
Gå til billettkjøp
MEDVIRKENDE
DANSERE
Dansere fra Nagelhus Schia Productions og unge lokale dansetalenter med Arktisk Filharmoni
Konsept og koreografi:
Sasha Waltz
Musikk:
Terry Riley Med tillatelse fra © Edition Wilhelm Hansen A/S, Copenhagen/G. Schirmer Inc.
Kunstnerisk leder:
Guro Nagelhus Schia
Assisterende kunstnerisk leder:
Vebjørn Sundby
Prøveleder:
Kristin Hjort Inao
Produsent:
Tara Ishizuka Hassel
Lyd:
Terje Wessel Øverland
Lys:
Jan Harald Ovrum
Kostymeansvarlig:
Elise Nohr Nystad
Produsert av:
Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions er støttet av Akershus fylkeskommune, Bærum kommune, Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge

  Den originale oppsetningen av In C er produsert av Sasha Waltz & Guests. Stykket er skapt ved Radialsystem, Berlin, hvor det hadde urpremiere den 6. mars 2021. 

In C er opprinnelig skapt og fremført av danserne Davide Di Pretoro, Edivaldo Ernesto, Melissa Figueiredo, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Michal Mualem, Zaratiana Randrianantenaina, Aladino Rivera Blanca, Orlando Rodriguez, Joel Suárez Gómez.

Produksjonen i Bodø er et samarbeid mellom Nagelhus Schia Productions, Arktisk Filharmoni, Bodø Biennale og Stormen Konserthus.

Bodø Biennale er støttet av Kulturrådet, Nordland Fylkeskommune og Samfunnsløftet, og er i år del av Europeisk kulturhovedstad Bodø 2024.