02. - 08. september 2024
Danseforestilling/konsert

IN C

Arktisk Filharmoni & Nagelhus Schia Productions

Opplev den energiske danseforestillingen «In C» under Bodø Biennale! Unge lokale dansetalenter står på scenen med et av Norges fremste dansekompanier, Nagelhus Schia Productions, med Arktisk Filharmoni som orkester.

«In C driver forbi på forrykende og frydefullt vis.» - Melanie Fieldseth, Norsk Shakespearetidsskrift

In C er basert på musikkstykket med samme navn, fra 1964, av Terry Riley. Rileys mesterverk er en åpen komposisjon, revolusjonerende i sin tid, og generelt ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk. Basert på denne milepælen i musikkhistorien har Sasha Waltz og hennes dansere utviklet koreografisk materiale som følger en tilsvarende variabel struktur, bevisst laget for ikke å være et «ferdig stykke».

Terry Riley skal ha sagt at In C er et demokratisk musikkstykke fordi det gir stor frihet til de individuelle musikerne i ensemblet. Sasha Waltz har overført det samme konseptet til dansen, og skapt 53 bevegelsesfraser til bruk i en strukturert improvisasjon med klare lover og regler. Her stiller hun spørsmål som berører grunnleggende demokratiske prinsipper som: Hvordan nyte egen frihet og samtidig ta hensyn til andre i samfunnet? Hvordan følge andre og samtidig gi rom til nye impulser? Hvordan lede og bli ledet samme tid?

MEDVIRKENDE

DANSERE
Dansere fra Nagelhus Schia Productions og unge lokale dansetalenter med Arktisk Filharmoni

Konsept og koreografi:
Sasha Waltz

Musikk:
Terry Riley Med tillatelse fra © Edition Wilhelm Hansen A/S, Copenhagen/G. Schirmer Inc.

Kunstnerisk leder:
Guro Nagelhus Schia

Assisterende kunstnerisk leder:
Vebjørn Sundby

Prøveleder:
Kristin Hjort Inao

Produsent:
Tara Ishizuka Hassel

Lyd:
Terje Wessel Øverland

Lys:
Jan Harald Ovrum

Kostymeansvarlig:
Elise Nohr Nystad

Produsert av:
Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions er støttet av Akershus fylkeskommune, Bærum kommune, Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge

Den originale oppsetningen av In C er produsert av Sasha Waltz & Guests. Stykket er skapt ved Radialsystem, Berlin, hvor det hadde urpremiere den 6. mars 2021. 

In C er opprinnelig skapt og fremført av danserne Davide Di Pretoro, Edivaldo Ernesto, Melissa Figueiredo, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Michal Mualem, Zaratiana Randrianantenaina, Aladino Rivera Blanca, Orlando Rodriguez, Joel Suárez Gómez.

 

Torsdag 5. september 19:00
Store sal, Stormen Konserthus
Gå til billettkjøp

Billettpriser
Bodø Biennale prøver for første gang en «Betal det du kan» løsning for å gjøre forestillingene mer tilgjengelige for flere, uavhengig av økonomisk situasjon. Her velger man selv mellom fem prisnivåer som passer ens egen økonomi, fra 75 kr – 395 kr. Gå til billettkjøp for å se de ulike prisnivåene. 

 

Produksjonen i Bodø er et samarbeid mellom Nagelhus Schia Productions, Arktisk Filharmoni, Bodø Biennale og Stormen Konserthus.

Bodø Biennale er støttet av Kulturrådet, Nordland Fylkeskommune og Samfunnsløftet, og er i år del av Europeisk kulturhovedstad Bodø 2024.