02. - 08. september 2024
Visuell kunst

Duoutstilling

Bjørnmyr og Hansen

Marianne Bjørnmyr og Stian Hansen presenterer nye arbeider under Bodø Biennale, gjennom en duoutstilling i K-bygget på Nyholmsundet.

K-bygget er et stort, slitt og forlatt industrilokale, som ligger på en høyde med utsikt over havet. Her skal de to Bodø-baserte kunstnerne skape nye arbeider som vises under biennalen. Rommet står i kontrast til det tradisjonelle, rene gallerirommet, og inviterer til en rå, kontemplativ opplevelse. I tillegg til denne utstillingen, viser både Hansen og Bjørnmyr stedsspesifikke verk utendørs i Bodø sentrum, gjennom biennaleuken.

Marianne Bjørnmyr jobber i sin praksis med fotografi og avstøpninger, med interesseområder i skjæringspunktet mellom fotografiets forhold til historie, materiell kultur og verdenssynet. Arbeidet hennes adresserer strukturene og «feilaktighetene» som underbygger den visuelle historiefortellingen. Synlighet og usynlighet, atferd og sjanse, vitenskap og fenomener er tilbakevendende motiver. Utgangspunktet for arbeidet som presenteres på Bodø Biennale er basert på spesifikke hendelser fra Bodø, som blir omformet gjennom undersøkelser til et utstillingsformat.

Stian Hansen jobber i sin praksis innenfor maleri og skulptur hvor ideen ofte dikterer mediet han bruker. Arbeidet hans er en blanding av kunsthistoriske referanser og det hverdagslige som utforsker temaer som persepsjon, illusjon og abstraksjon. Utgangspunktet for arbeidet som presenteres på Bodø Biennale 2024 baserer seg på å utvide begrepet landskapsmaleri ved å utforske naturlige materialer som på ulike måter har gjennomgått abstraksjon.

Hansen og Bjørnmyr har begge sine kunstutdannelser fra utlandet, og har siden returnert til Bodø.

30. august - 8. september
K-bygget, Nyholmsundet
Gratis

Utstillingsåpning
Fredag 30. august
Tid: 19.00
Sted: K- bygget, Nyholmsundet