02. - 08. september 2024
Danseforestilling for barn

ØKOHELTER

STICKY

Økohelter er en forestilling for de minste fra 4 år og oppover, med familier. En altoppslukende danseforestilling for barn, som zoomer inn på de små skapningene over og under skogens bunn.

Bli med inn i en mikroverden for de nysgjerrige, der vi lyser opp skogens heltemodige skapninger og deres superkrefter. Opplev dem vokse og vikle seg frem i en leken dans av sammenkoblinger. Etter hvert som livets vev i skogen avsløres, blir fellesskap sentralt for denne fantasifulle verdenen.

Når skapningene har tatt deg på en reise, vil du kanskje se skogen med nye øyne? 

STICKY (Edginton|Lothe|Olsen|Parsons) er et dansekollektiv av skeive, kvinnelige dansekunstnere med base i Oslo og London. Praksisen deres fordyper seg i det kroppslige og det sensitive, det lekne og det underlige. Ved å ta i bruk den åpne og ekspressive kroppen, undersøker de samfunnstematikker i forestillinger som spiller mellom det faktiske og abstrakte. Med dette ønsker de å tilby publikum en nærhet til fantasi, og muligheten til å absorbere historier på en kinestetisk måte.

De fire kunstnerne studerte samtidsdans sammen på Laban i London, og har en felles drivkraft i å kroppsliggjøre og utøve miljøbevisste forestillinger, som sentrerer seg rundt nye eller ufortalte narrativ. Økohelter er deres første arbeid som kvartett, der de alle jobber skapende og utøvende. De er nå igang med en voksenversjon av Økohelter, der de utforsker naturen fra et skeivt perspektiv.

www.stickydance.com

Billettpriser
Bodø Biennale prøver for første gang en «Betal det du kan» løsning for å gjøre forestillingene mer tilgjengelige for flere, uavhengig av økonomisk situasjon. Her velger man selv mellom fem prisnivåer som passer ens egen økonomi, fra 75 kr – 395 kr. Gå til billettkjøp for å se de ulike prisnivåene. 

Lørdag 7. september kl. 12:00
Lillesal, Stormen Konserthus
Gå til billettkjøp
Lørdag 7. september kl. 14:00
Lillesal, Stormen Konserthus
Gå til billettkjøp

Varighet:
40 minutter med 10 minutters lek etterpå

MEDVIRKENDE

Konsept, koreografi og utøvelse:
STICKY: Olivia Edginton, Maria Lothe, Ingvild Marstein Olsen, Hannah Parsons

Musikk:
Av og med STICKY, arrangert av Hannah Parsons

Kostymedesigner:
Tanja Andreeva

Kostymeassistent:
Celina Vimme

Scenografer:
Baum & Leahy

Scenografiassistent:
Damien Ajavon

Kunstnerisk veileder:
Karstein Solli

Grafisk design:
Maria Telle Brendmoe

Produsent:
Maria Lothe

Produksjon finansiert og støttet av:
Norsk Kulturråd Fri Scenekunst Dans, Fond For Lyd og bilde, Spenn, Innlandet Fylkeskommune, FFUK, Hamar kommune, R.E.D. Residency Eina Danz, NORA Dans, Seanse, Unge Viken Teater, Hamar Teater, PS:Dans, Naturvernforbundet

Webside: www.stickydance.com 
Instagram: @ecoheroesdance

Økohelter presenteres under Bodø Biennale i samarbeid med Dansenett Norge og Stormen Konserthus.

Bodø Biennale er støttet av Kulturrådet, Nordland Fylkeskommune og Samfunnsløftet, og er i år del av Europeisk kulturhovedstad Bodø 2024.