02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Caprice - Bodø Biennales bestillingsverk
Tjærandsengården, torget i Bodø

Lørdag 08. september

14:30 - 15:15 og 
20:00 - 20:45

Urfremføring av Bodø Biennales eget bestillingsverk Caprice, et kunstnerisk samspill av ulike kunstuttrykk. Produksjonen tar utgangspunkt i Bodøs stedsidentitet, særegenhet og hverdagslighet. Med Maria K. Landmark (koreograf og dansepedagog) og Aleksander Johan Andreassen (kunstner og filmskaper).  
 
I intervensjonen Caprice jobber kunstnerne med Bodøs eksplosive byutvikling som tematisk bakteppe. Under vel en måned tar de, sammen med to dansere i bruk Bodøs gater og et butikklokale for å gjøre en kunstnerisk utforskning av hva den storstilte ekspansjonen kan bety for Bodø. Hele prosessen er åpen for publikum som kan holde seg oppdatert med å blant annet kikke forbi butikklokalet i Tjærandsengården som ligger sentralt i Bodø sentrum.
 

BIO

MARIA K. LANDMARK (f.1985) er utdannet dansepedagog ved Universitetet i Stavanger og har etterutdanning innen drama og entreprenørskap fra UiT og NMH. Hun bor og jobber i Alta som frilans dansekunstner og dansepedagog i videregående skole og egne prosjekter. Maria har erfaring som danser og koreograf i egne og andres prosjekter, og har blant annet medvirket i Simone Grøttes ”Mannen som stoppa hurtigruta” og ”Noise Control” av Silje Johnsen og Mari Bø. Hun er opptatt av hvordan dans kan rotfestes og ha betydning for miljøet hun er en del av, og har av den grunn blant annet startet dansekompani for ungdom og laget og medvirket i en rekke stedsspesifikke forestillinger.

ALEKSANDER JOHAN ANDREASSEN (f.1982) er kunstner og filmskaper. Han er født og oppvokst i Bodø og bosatt i Oslo. Aleksander har vist sine arbeider i utstillinger og på filmfestivaler i inn og utland. Han jobber hovedsaklig med film og videoinstallasjoner, og i tillegg til sine egne prosjekter og diverse samarbeidsprosjekter har han blant annet jobbet med videodesign for teater. Sommeren 2017 vant han Gullstolen for beste norske kortfilm under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Han har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Konstfack i Stockholm.

 

Støttet av :                                                           

                              

 

Samarbeidspartnere:     

       

 

Kunstnere:
Maria K. Landmark (koreograf og dansepedagog)
Aleksander Johan Andreassen (kunstner og filmskaper)

Scenograf:
Mari Hoel Lotherington 

Utøvere:  
Alma Bø & Oda Bjørholm

Foto:
Maria K. Landmark

Tverrkunstnerisk produksjon av: 
​BAREDANS og SE KUNST

DEL
Facebook logo med link til Bodø Biennales side på Facebook
OBS, denne siden tilhører 2018 festivalen som er avsluttet.