02. - 08. september 2024
EN
NO
 
diorama
Breivika bystrand

Torsdag 06. september
Lørdag 08. september 

18:45 (torsdag; utdrag)
13:00 (lørdag)

DIORAMA (2017) av Ingri Fiksdal


Et utdrag av DIORAMA vil fremføres under den offisielle åpningen av Bodø Biennale torsdag 6. september. Biennalen åpner med en Kunstvandring fra Stormen bibliotek, langs Havnepromenaden, mot Breivika bystrand. Kunstvandringen starter kl. 18 og vil kulminere i et utdrag av forestillingen Diorama i Breivika, ca kl. 18:45. Den helhetlige forestillingen vil vises lørdag 8. september kl. 13 ved Breivika bystrand.


Med denne forestillingsserien iscenesetter koreografen Ingri Fiksdal ulike landskaper. Ordet diorama refererer ofte til en tredimensjonal modell av et landskap, som vist i naturhistoriske museer. En annen bruk av ordet er for det franske diorama-teatret oppfunnet av Louis Daguerre i 1822, hvor publikum kunne iaktta store landskapsmalerier forvandle seg gjennom lyssetting og lydeffekter. I Diorama bruker Fiksdal koreografi som et objektiv for å tilnærme seg et gitt landskap. Forsøket består i både å la koreografien bli en del av utsikten, men også å forsiktig endre publikums opplevelse av det de ser og slik skape en meditasjon over langsom forandring. Lydsporet er komponert av Jenny Hval og Lasse Marhaug. Diorama hadde premiere i fiskeværet Brixham i England, hvor utsikten var iscenesatt fra et utendørsbasseng over havet og horisonten. I Bodø vises forestillingen i Breivika.


Ingri Fiksdal har markert seg som en kritikerrost koreograf med internasjonalt ry. Forestillingene hennes har turnert i Norge og Europa, så vel som i USA og Kina. Forestillingen Night Tripper vant Natt & Dags Oslopris og HOODS mottok Dansekritikerprisen fra Norsk Kritikerlag. Cosmic Body ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign.

Foto:
Briony Campbell

Konsept & koreografi:
Ingri Fiksdal

Musikk:
Jenny Hval and Lasse Marhaug

Kostymer:
Fredrik Floen

Dansere:
Jeffrey Young, Pernille Holden, Eivind Seljeseth, Lous Schou-Hansen, Venke Sortland og Harald Beharie

Produsenter:
Nicole Schuchardt and Eva Grainger

En produksjon av:
Ingri Fiksdal

Oppdragsgiver:
Situations

Samprodusenter:
Black Box Teater Oslo, BIT Teatergarasjen Bergen and Dansens Hus Oslo

Støttet av:
Kulturrådet og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid

DEL
Facebook logo med link til Bodø Biennales side på Facebook
OBS, denne siden tilhører 2018 festivalen som er avsluttet.