02. - 08. september 2024
EN
NO
Spencer Tunick previous works
 
Spencer Tunick | Bodø Bodyscape
Byrom

Torsdag 6. september - fredag 9. november

Amerikansk kunstner og fotograf Spencer Tunick, internasjonalt anerkjent for sine stedsspesifikke installasjoner av nakne folkemengder, besøkte Bodø i august for å skape kunstverket BODØ BODYSCAPE som en del av Bodø Biennale. Spencer Tunick har utført over 75 store prosjekter over hele verden, men aldri før i Norge, og aldri nord for Polarsirkelen! BODØ BODYSCAPE er en utforskning av Bodø som sted og byens identitet, engasjerer publikum på en nyskapende måte gjennom kunst, og setter et nytt perspektiv på byen gjennom en kunstnerisk linse. Fire installasjoner fant sted i Bodø lørdag 11. og søndag 12. august 2018.

Dokumentasjon av BODØ BODYSCAPE vil bli vist i form av fotografier i det offentlige rom i og nær Bodø sentrum i perioden 6. september – 9. november.  Et kart kan lastes ned her.

BODØ BODYSCAPE er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, Bodø kommune og Bodø Biennale.

Spesiell info til deltagere ifm henting av fotografier:
Som takk for medvirkning vil deltakerne motta et fotografi i begrenset opplag av kunstneren.

Bildene kan hentes ved:
Sted: Stormen bibliotek "Gata" (hovedinngang)
Dato: torsdag 6. september mellom 17:30 – 18:00. Ta med legitimasjon. 

For de som ikke kan møte opp, vil fotografiet sendes per post til adressen oppgitt på Samtykkeskjemaet.


UTTALELSE AV KUNSTNER
Jeg er veldig fornøyd med å bli invitert til Bodø og Norge for å lage min første gruppe naken installasjon nord for polarsirkelen, sier Spencer Tunick. Jeg finner landskapet fengslende og mystisk, og folket i Nord-Norge har en tydelig forståelse av hvordan kunst kan være en integrert del av hverdagen. Jeg håper åpne og modige nordmenn kan ta reisen fra nord og sør for å stille sammen med de allerede villige og klare innbyggerne i Bodø.


OM SPENCER TUNICK
Spencer Tunick (f. 1967) er en amerikansk kunstner og fotograf. Tunick er best kjent for å iscenesette installasjoner med store skala av nakne menneskekropper mot et bakteppe av urbane og naturlige omgivelser. Fra ikoniske landemerker til naturlandskap og kulturelle perler, hans installasjoner favner det spektakulære og har funnet sted ved blant annet Sydney Operahus, Aletsch Isbre i Sveits, og Dødehavet.

Performance, skulptur og fotografering smelter sammen til kunstneriske uttrykk for "levende kunst" der menneskekroppen møter urbane strukturer og natur. Fotografiene er mesterlig komplekse og interessante, og utforsker ideer om individuell og kollektiv identitet, privatliv og nakenhet. Tunicks tilnærming er ærlig og realistisk; hans fotografier og videodokumentasjon av sårbare, men likevel kraftfulle menneskelige masser i offentlige rom skildrer en råhet og ekthet der den nakne kroppen utstråler selvtillit.


Bodo Bodyscape 2 (Bodo Biennale, Norway) 2018. Foto/Photo: Spencer Tunick

Bodo Bodyscape 3 (Bodo Biennale, Norway) 2018. Foto/Photo: Spencer Tunick

Bodo Bodyscape 10 (Bodo Biennale, Norway) 2018. Foto/Photo: Spencer Tunick

FOTO: Spencer Tunick, Bodo Bodyscape 10 (Bodo Biennale, Norway), utsnitt, 2018

FOR MER INFO OM SPENCER TUNICK:
Instagram: @spencertunick 
Facebook: facebook.com/spencertunick

HASHTAG BODØ BODYSCAPE:
#bodobodyscape 
#spencertunick
#bodøbiennale

BODØ BODYSCAPE er initiert og finansiert av Nordland fylkeskommune og Bodø kommune

 

DEL
Facebook logo med link til Bodø Biennales side på Facebook
OBS, denne siden tilhører 2018 festivalen som er avsluttet.