03.- 06. September 2020
EN
NO
 
CENTARIUM | ALEKSANDER JOHAN ANDREASSEN
Glasshuset

torsdag 03 - søndag 06. sept

tidspunkt kommer

En utstillingsdukke kommer på magisk vis til liv, og en rengjører får se et glimt av dette. Filmen følger disse to fortumlede karakterens bevegelser og møter i kjøpesenteret. Centarium er en film som blander sjangre som dokumentar, fiksjon, og animasjon. Den er hovedsakelig filmet under sentrenes åpningstider med kundene som medvirkende. Den er filmet i Mo i Rana, en by der kjøpesentrene lenge har vært definerende i det offentlige byrommet.

BIO
ALEKSANDER JOHAN ANDREASSEN (f. 1982, Bodø) jobber hovedsakelig med performance, film og videoinstallasjoner. Han har i tillegg til å vise sine arbeider i inn og utland også vunnet Gullstolen for beste norske kortfilm under Den norske kortfilmfestivalen i Grimstad for filmen Strim (2017), og vunnet Kritikerprisen to ganger (2015 og 2019) ved Trøndelagsutstillingen. Andreassen bor og arbeider i Oslo.


Sted:
Glasshuset

Varighet:
22 min.

Kurator:
Karolin Tampere
Bestillingsverk ved Nordnorsk Kunstnersenter 

Konsept + regi:
Aleksander Johan Andreassen

Produsent:
Aleksander Johan Andreassen

Kinematografi:
Jørgen Bull

Editor:
Toril Strøm

Utøvere:
Chollada Phinitduang, Rune S. Løding og Samantha Lawson

Foto: 
Stillbilde fra film

Støttet av:
Kulturrådet; Norske billedkunstneres vederlagsfond; Norsk Fotografisk Fond; Fritt Ord; Regionale prosjektmidler for visuell kunst (Kunstsentrene i Norge); Nordnorsk filmsenter; Nordnorsk kunstnersenter

Mer info:
aleksanderjohan.com