02. - 08. september 2024
EN
NO
stillbilde fra film Centarium
 
CENTARIUM | ALEKSANDER JOHAN ANDREASSEN
Glasshuset

torsdag 03 - søndag 06. sept

kontinuerlig

En utstillingsdukke kommer på magisk vis til liv, og en renholder får se et glimt av dette. Filmen følger disse to fortumlede karakterenes bevegelser og møter i kjøpesenteret. Centarium er en film som blander sjangre som dokumentar, fiksjon, og animasjon. Den er hovedsakelig filmet i åpningstiden med kundene som medvirkende. Den er filmet i Mo i Rana, en by der kjøpesentrene lenge har vært definerende i det offentlige byrommet.

BIO
ALEKSANDER JOHAN ANDREASSEN (f. 1982, Bodø) jobber hovedsakelig med performance, film og videoinstallasjoner. Han har, i tillegg til å vise sine arbeider i inn og utland, også vunnet Gullstolen for beste norske kortfilm under Den norske kortfilmfestivalen i Grimstad for filmen Strim (2017), og vunnet Kritikerprisen ved Trøndelagsutstillingen to ganger (2015 og 2019). Andreassen bor og arbeider i Oslo.


Sted:
Glasshuset, utenfor Norli bokhandel

Varighet:
22 min.

Kurator:
Karolin Tampere
Bestillingsverk ved Nordnorsk Kunstnersenter 

Konsept + regi:
Aleksander Johan Andreassen

Produsent:
Aleksander Johan Andreassen

Kinematografi:
Jørgen Bull

Editor:
Toril Strøm

Utøvere:
Chollada Phinitduang, Rune S. Løding og Samantha Lawson

Foto: 
Stillbilde fra film

Støttet av:
Kulturrådet; Norske billedkunstneres vederlagsfond; Norsk Fotografisk Fond; Fritt Ord; Regionale prosjektmidler for visuell kunst (Kunstsentrene i Norge); Nordnorsk filmsenter; Nordnorsk kunstnersenter

Mer info:
aleksanderjohan.com