02. - 08. september 2024
EN
NO
LIVE RADIO: MELLOM FOLK OG DYR I BODØ | YNGVILD FÆRØY & SØSSA JØRGENSEN
Stormen bibliotek

fredag 04. sept 

16:30  

Arrangementet live streames og kan følges  her

I fem nye episoder av podkasten FOLK & DYR spisses ørene mot Saltenregionen. Med kunstneriske verktøy sporer Yngvild Færøy og Søssa Jørgensen forholdet mellom mennesker og dyr, et sted i villnisset mellom økologi, antropologi og stedsutvikling. LIVE RADIO på Bodø Biennale 4. september markerer starten på denne reisen.

I dag er kun 3% av verdens dyr ville. At menneskelige aktiviteter som går på bekostning av dyrelivet slår tilbake på oss selv, har vi kanskje lært den siste tiden. Hvordan tar Bodø by, som faktisk er grunnlagt på sild, inn over seg sitt ville dyreliv? 

LIVE RADIO er et performativt talkshow, en live plattform som utfyller podkastens ellers dokumentariske øyeblikksbilder. Her inviteres gjester og publikum til poetisk analyse, fabulerende høyttenkning og oppmerksom lytting, med utgangspunkt i samlivet mellom mennesker og dyr i og rundt Bodø by. Det trekkes paralleller til podkastens tidligere besøk i Bergen, Sørenga i Oslo og landbrukskommunen Skiptvet.

BIO
FÆRØY/JØRGENSEN har gjennom en årrekke jobbet med lydkunst, radio og perfomance. Som kjernen i lydkunstkollektivet BallongMagasinet, var de viktige bidragsytere til 90- tallets nordiske lydkunstscene, bl.a. leverte de en rekke radioprogrammer, hørespillproduksjoner, utstillinger og utgivelser i Norge og internasjonalt, i samarbeid med bl.a. OCA, NRK, Sveriges Radio, RadiOrakel, Høstustillingen, Konsthall C. De siste årene har de jobbet med dokumentarisk lyd og sosialt orienterte prosjekter. Siden 2017 har de tematisert forholdet mellom mennesker og dyr i podkastserien FOLK & DYR, i samarbeid med bl.a. Østlandsutstillingen og Galleri F15. I “Live Radio” presenteres lydmaterialet med publikum tilstede. 

 

Sted: 
Litteratursalen, Stormen bibliotek

Varighet:
Ca. 35 min

Pris:
Gratis inngang

Påmelding: 
Arrangementet krever påmelding grunnet smittevernregler.
Begrenset antall.

Foto:
Anu Vahtra

Støttet av:
Nordnorsk kunstnersenter

Les og hør mer på: 
https://soundcloud.com/faer-y-j-rgensen 
https://soundcloud.com/folkogdyr