02. - 08. september 2024
EN
NO
Nororoca | Carte Blanche
Stormen Konserthus

fredag 04. sept

19:30

I hjembyen Rio de Janeiro har den prisvinnende brasilianske dansekunstneren Lia Rodrigues bygget opp sitt eget kompani, så vel som Panorama Festival og Centro de Artes da Maré, et senter for kunst og kultur som holder til i favelaen. 

Nororoca er direkte inspirert av Rodrigues forestilling Pororoca fra 2009. Ordet pororoca stammer fra det Tupianske språket, «poro’rog» – et kraftig tidevannsfenomen som oppstår der saltvann og ferskvann møtes i elvemunningen til Amazonas.

Prosessen frem mot premiere startet i favelaen i Rio, der danserne i Carte Blanche møtte Lia Rodrigues for første gang. For Rodrigues er kunst et medium for å uttrykke meninger, og som koreograf utforsker hun menneskelige relasjoner og gruppedynamikk. 

Med stor tilstedeværelse og en god dose humor tar danserne scenen. Resultatet er en intens suggererende energibombe av en forestilling som med enkle virkemidler setter dansen i sentrum.

Varighet:
ca. 60 min. 

Kl.: 20:30 Ettersnakk
2. etg. foajé, med teatersjef med dansere

Sted: 
Stormen konserthus, Store Sal

Alder:
For alle

Pris:  
280,- ordinær; 180,- moderasjon/student; 60,- barn/ungdom

Billetter:  
​kjøpes via www.stormen.no

Koreografi:
Lia Rodrigues

Koreografiassistent:
Amália Lima

Lysdesign:
Nicolas Boudier

Dansere:
Caroline Eckly
Noam Eidelman Shatil
Irene Vesterhus Theisen
Anne Lise Pettersen Rønne
Guro Rimeslåtten
Ole Martin Meland
Mathias Stoltenberg
Timothy Bartlett
Daniel Mariblanca
Dawid Lorenc
Adrian Bartczak
Max Makowski
Nadege Kubwayo
Lin Van Kaam

Foto: 
Helge Hansen

Lia Rodrigues takker:
alle på Escola Livre de Dança da Maré, alle på Centro de Artes da Maré/Rio de Janeiro, Redes da Maré/Rio de Janeiro, Sammi Landweer, Silvia Soter, Therese Barbanel og danserne som var med å lage ‘Pororoca’ i 2009:  Amália Lima, Allyson Amaral, Ana Paula Kamozaki, Leonardo Nunes, Clarissa Rego, Carolina Campos, Thais Galliac, Volmir Cordeiro, Priscilla Maia, Calixto Neto, Lidia Laranjeira, Jamil Cardoso.

Medarrangør: 
​Stormen konserthus