02. - 08. september 2024
EN
NO
SKULPTURVANDRING - TRILLETUR | ANE OVERÅS
Byrom

lørdag 05. sept 

13:00 - 14:00 

For første gang organiserer vi en «skulpturvandring – trilletur» i Bodø sentrum. Sammen med kunstner og formidler Ane Øverås legger vi ut på en vandring i Bodø sentrum der vi ser nærmere på et utvalg av byens offentlige skulpturer. Øverås er skulptør selv og vil gå nært innpå skulpturene og skulptørene bak. Noen verk belyser en epoke eller minner oss på personer og hendelser, ved andre, er det plasseringen som er poenget. Det er fint å samtale om det man ser og opplever. Meningsutveksling gir perspektiv. Hun håper skulpturvandringen vil engasjere og gi glede til også senere å bruke litt tid når man ser et kunstverk og å stole på sine egne tanker. Teknikker og materialitet vil også få sin plass.  

Opplegget passer for voksne / foreldre med barnevogn / bæresele, som ønsker en trilletur med et kulturelt påfyll og innblikk i Bodøs skulpturverden. Formidlingen er for voksne.

I tillegg organiseres en «vanlig» skulpturvandring for voksne senere på ettermiddagen, se eget arrangement med påmelding.

BIO
ANE ØVERÅS er billedkunstner fra Oslo, som siden 2003 bor og jobber på Kjerringøy utenfor Bodø. Øverås er utdannet ved SHKS (med Eilif Mikkelsen og Hans Normann Dahl som professorer) og ved École de beaux arts de Brest og Quimper i Frankrike. Øverås jobber stedsrelatert med skulptur, installasjoner og land art. Hun har stilt ut nasjonalt og internasjonalt, og større stedsrelaterte separatutstillinger ved Øvre Frednes, Porsgrunn, Kunstbanken og Vikerødegården i Hamar. Hun har arbeidet med formidling av kunst i Bodø Kunstforening, i Den kulturelle skolesekken og formidlet utstillinger i regi av SE KUNST tidligere. Ane Øverås startet Kjerringøy Land Art Biennale i 2007. Hun har siden kuratert og organisert biennalen og utstillingene. Den neste er i 2021. Hun jobber nå med å skape et kunstnersenter på Kjerringøy, som er en del av Bodø 2024 satsningen. 

Oppmøtested: 
Storgata 40 (tidligere lokaler til Sparebanken 1 Nord-Norge) ved Arne Durbans skulptur Sittende mor med to barn 

Tid:
13:00 - 14:00
(en «vanlig» skulpturvandring for voksne finner sted kl. 16:00 - 17:00)

Pris:
Gratis

Påmelding: 
Arrangementet krever påmelding grunnet smittevernregler. Begrenset antall.

Foto: 
Ingrid Cimmerbeck, Vannet, detalj, oppført 2007, torget Bodø sentrum. Fotograf: Ane Øverås