02. - 08. september 2024
EN
NO
Vandring: arkitektur og byrom i Bodø sentrum | Jonas Bjørklund
Byrom

fredag 04. sept
11:00 - 12:30 

søndag 06. sept
13:00 - 14:30

Arkitekturvandring med arkitekt Jonas Bjørklund

Bodø sentrum har i sin relativt korte historie vært gjennom flere dramatiske endringer som preger bybildet i dag. Sentrum inneholder flere historiske strøk med karakteristiske preg og arkitektur fra ulike epoker, med sterke velbevarte enkeltbygg som alle har sine fortellinger. Byen er også i dag inne i en kraftig endringsperiode, der nye typer bygg blir oppført og legger seg som nye lag på det gamle eller erstatter de helt. Samtidig blir tradisjonelle byrom og gater bygget om, og helt nye byrom blir dannet. Mens dette skjer flytter stadig flere til sentrum og tar i bruk byen på nye måter. Hvordan er livet i Bodø mellom husene, hvordan preger omgivelsene livet til innbyggere og besøkende? Hvordan kan det bli i fremtiden? Gjennom vandring gatelangs i Bodø kan vi prøve å nærme oss dette sammen ved å oppsøke interessante områder for å snakke om historie, hendelser, aktuelle bygninger og steder.

I tillegg organiseres en «Arkitekturvandring - trilletur» for voksne med barnevogn / bæresele fredag ettermiddag, se eget arrangement for påmelding. 

BIO:
Jonas Bjørklund (f. 1977) har en Master i Arkitektur ved Bergen Arkitekturhøgskole og en Bachelor i kunsthistorie ved Universitetet  i Bergen. Jonas jobber som arkitekt og byplanlegger i Bodø kommune og er leder og grunnlegger av Bodø Bolig og byplanforening (BOBY Bodø).


Oppmøtested:
Hundholmen plass
Gode sko/klær etter været

Varighet:
90 min.

Tid:
fredag 04. september
11:00 - 12:30

søndag 06. september
13:00 - 14:30

(«Arkitekturvandring - trilletur» for voksne med barnevogn / bæresele finner sted fredag 04. sept kl. 13:30 - 15:00)

Pris:
Gratis

Påmelding: 
Arrangementet krever påmelding grunnet smittevernregler. Begrenset antall.

Foto: 
Bodø kommune

Oppdrag i regi av BOBY Bodø