01.- 04. September 2022
EN
NO
mellomland | CARTE BLANCHE
Stormen Konserthus

Torsdag 1. september

20:00

mellomland

I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche. Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

BUD av Roza Moshtaghi

Utgangspunktet for BUD er «venting», og i forestillingen utforsker koreograf Roza Moshtaghi hvordan vi kan oppleve en fortelling om «venting» og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som grenser til installasjoner, og gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.

Sovaco de Cobra av Lander Patrick

I Sovaco de Cobra (norsk: slangens armhule) av Lander Patrick, inviteres vi inn i en verden der sosiale regler må vike for spillets regler. Inspirert av sjakk og en fascinasjon for tosidigheten i dette strategiske og krigerske spillet, skaper Patrick en energisk forestilling der nye regler oppstår og brikkene i spillet utfordres. 

Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere som kaster seg inn i spillet med varme og vitalitet. Forestillingen er proppfull av virtuositet, skarpe og presise bevegelser, og danserne orienterer seg i en virvelvind av rytmer, tempo og lekenhet. 

Om koreografene

Lander Patrick, født i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.

Roza Moshtaghi, er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste stykker er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018).

Dato:
Torsdag 1. september

Tid:
20.00

Sted
Stormen Konserthus, Store Sal

Varighet
110 minutter inkl. pause

Alder:
For alle

Billettinformasjon:
Info kommer

Medvirkende Koreograf:
Roza Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra) 

Dramaturg:
Thomas Schaupp (BUD) | Jonas Lopes (Sovaco de Cobra) 

Installasjon og kostyme | konsept kostymedesign:
Ronak Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra) 

Lysdesigner:
Thomas Bruvik (BUD) | Rui Daniel (Sovaco de Cobra) 

Komponist:
Lykorgous Porfyris (BUD) | Mestre André (Sovaco de Cobra) 

Dansere:
Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Guro Rimeslåtten, Anne Lise Rønne (BUD) | Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo (Sovaco de Cobra)

Samproduksjon:
Festspillene i Bergen 2022

Foto:
Sjur Pollen