01.- 04. September 2022
EN
NO
Skeleton Woman | Becker & Langgård
Bodø domkirke

fredag 2. september

21:00

Forestillingen presenteres av Bodø Biennale i samarbeid med Bodø domkirke og Dansenett Norge.
 

«En magisk halvtime»
- Bergens Tidende

Lengje eg låg på havets bunn 
No e eg attende 
Lengje eg søv djupt nedi grund 
Eg er den som maktar mørkret vende

Skeleton Woman er et stedsspesifikt stunt - dels korverk, dels performance og dels levende skulptur som omfavner publikum inn i sin verden. Stykket akkompagneres av akustisk sang, fremført av de ni utøverne. Musikken spenner fra enkeltstemmer til et samlet kor, basert på norsk og bulgarsk folketone.

Inspirert av mytologi og religion, skildrer Skeleton Woman en urkraft som faller sammen og gjenoppstår igjen og igjen. Selve skjelettkvinnen er en skikkelse med unaturlige fysiske proporsjoner. Hun er overjordisk, uforutsigbar og på grensen mellom grotesk og komisk. Skikkelsene i forestillingene, replikaene av skjelettkvinnen, starter i en haug av kropper på gulvet og blir etter hvert til ni selvstendige individer. Verket utfolder seg midt blant publikum, i en intim og høylytt opplevelse som evner å røre og engasjere.  

Kostymene og det visuelle uttrykket befinner seg i grenselandet mellom det syntetiske og det organiske, det levende og det døde, det forhistoriske og det fremtidige. Samtidig byr forestillingen på en uventet og annerledes fremstilling av kvinnekroppen, som utfordrer vår oppfatning av feminitet. Kvinneskikkelsene er inspirert av blant annet Eddadiktet Voluspå, der kvinnene ofte skildres som en urkraft. Hun som skaper og tilintetgjør liv, utemmelig, skremmende og rå.

Skaperne av forestillingen, koreograf Signe Becker og komponist Ingvild Langgård, har flere vellykkede samarbeidsprosjekter bak seg de siste årene. Sammen arbeider de i grenselandet mellom konsert og installasjon, en tradisjon de viderefører også i Skeleton Woman.

«En menneskelig installasjon, absurd og vakker på samme tid»
- Bergens Tidende

BIO
Skaperne av forestillingen, SIGNE BECKER og INGVILD LANGGÅRD, har flere vellykkede samarbeidsprosjekter bak seg de siste årene. Becker er scenograf og kunstner. Skeleton Woman er en del av hennes doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Oslo. Som scenograf for teaterkompaniet Verk Produksjoner har hun blant annet vært med på å vinne teaterverdens gjeveste pris i Norge, Heddaprisen, to ganger for beste forestilling. Ingvild Langgård er komponist, musiker og lydkunstner. Hun komponerer og fremfører lyd og musikk for scene, ensemble og film, så vel som live-fremførelser og lydinstallasjoner. Hun har også utgitt to album under navnet Phaedra.

Dato:
Fredag 2. september

Tid:
21:00

Sted: 
Bodø domkirke

Varighet: 
ca. 40 min

Alder:
For alle. Forestillingen kan virke skummel for barn

Inngang:
Gratis

Billettinformasjon:
Billettlenke til gratis billetter

Medvirkende:
Julie Solberg, Cecilie Solberg, Irene Theisen, Magnus Myhr, Silje Aker Johnsen, Mathias Stoltenberg, Sigrid Kopperdal, Mariama Fatou Kalley Slåttøy, Rosalind Goldberg

Ide og konsept:
Signe Becker og Ingvild Langgård

Kostymer og scenografi:
Signe Becker

Komponist:
Ingvild Langgård

Produksjon:
Signe Becker og Ingvild Langgård

Samproduksjon:
Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, Rosendal Teater

Foto:
Tale Hendnes

Støttet av:
Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Lyd og Bilde, and Norsk Komponistfond