02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Biennale-utstillingen | Grethe Irene Einarsen, Kay Arne Kirkebø & Anna Sigmond Gudmundsdottir
Bodø kunstforening
Stormen bibliotek

torsdag 03. sept - søndag 25. okt

flere tidspunkt

SE KUNST, Stormen Kunst og Bodø kunstforening samarbeider om Bodø Biennaleutstillingen 2020. Utstillingens tematiske ramme er knyttet til stedsidentitet og fokuserer på det menneskelige aspektet i stedsutvikling - tilhørighet og opplevelser av stedet. Med referanser til Bodøs rivende byutvikling og samfunnsendringene byen står i og overfor, er 3 kunstnere invitert til å skape temporære, steds-relaterte verk: Grethe Irene Einarsen (f.1972, Narvik), Kay Arne Kirkebø (f.1979, Førde), og Anna Sigmond Gudmundsdottir (f.1974, Reykjavik).

Les forhåndsomtale om utstillingen i SE KUNST MAGASIN nr. 02 juni 2020.

BIO
GRETHE IRENE EINARSEN jobber foto-basert med bilder og installasjon. Arbeidene befinner seg gjerne i grenseland mellom det dokumentariske og det iscenesatte. Det nordnorske landskapet er ofte bakteppe i bildene, og menneskelig fremmedgjøring er et stadig tilbakevendende tema. Einarsen er opptatt av enkeltindividers kompleksitet, og lar det banale og hverdagslige gå hånd i hånd med universelle, eksistensielle spørsmål. Einarsen har hovedfag i fotografi fra Kunsthøyskolen i Bergen. Etter utdannelsen har hun med base i Narvik jobbet med utsmykkinger og utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hun har hatt ulike tillitsverv i NNBK og Forbundet Frie Fotografer, deltatt på juryerte utstillinger og mottatt flere stipender, blant annet Statens 3-årige Kunstnerstipend.

KAY ARNE KIRKEBØ jobber hovedsakelig med tegning i bilder og video. Han er kjent for sine detaljrike tegninger av intrikat arkitektur og tilsynelatende uendelige bylandskaper. Med en presis strek tegner han utopier eller marerittaktige byvisjoner, alt etter hvem som ser. Det er lett å gå seg vill i tegningene hans, som betrakter og tilsynelatende som innbygger også. I videoarbeidene gransker han linjens potensiale i grenselandet mellom det flate og romslige. Kay Arne har hatt en rekke separatutstillinger, deriblant ved Tegnerforbundet og Østfold Kunstsenter, og har deltatt på Høstutstillingen. Han har en mastergrad i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han bor og arbeider i Bergen. 

ANNA SIGMOND GUDMUNDSDOTTIR jobber med installasjoner, maleri, tegning og foto. Hun deltok som en av de første norske kunstnerne på Manifesta biennalen allerede i 2002 og har hatt en lang rekke utstillinger i inn og utland, bl.a. Henie Onstad kunstsenter, Astrup Fearnley Museet, Galleri Brandstrup, O.K. Centre for Contemporary Art (Linz), Living Art Museum (Reykjavik) og Sørlandets Kunstmuseum. Hun har utført en lang rekke kunstprosjekter i offentlige rom og større oppdrag for blant annet DNBs nye hovedkontor i Bjørvika og Universitetet i Stavanger. Siden 2010 har Gudmundsdottir vært med på etableringen av Harpefoss Hotell som kunstsenter og artist-in-residency program sammen med Eivind Slettemeås. Gudmundsdottir er innkjøpt av Oslo Kunstfond, samt representert i flere offentlige og private samlinger. Hun bor og arbeider på Harpefoss.Åpning:
Åpning av utstillingen inngår i den offisielle åpningen av Bodø Biennale 3. sept kl. 18:00 i Rådhusparken. Utstillingsbesøk er mulig fra kl. 15:00 åpningsdag.

Åpningstider torsdag 3. sept.:
Bodø kunstforening: 15:00 - 21:00
Stormen bibliotek: 15:00 - 21:00

Åpningstider 4. sept - 25. okt.:
Bodø kunstforening:
onsdag - søndag 12:00 - 16:00

Stormen bibliotek:
mandag - torsdag: 09:00 - 21:00
fredag: 09:00 - 18:00
lørdag: 10:00 - 16:00
søndag: 12:00 - 16:00

Sted:
Bodø kunstforening: Grethe Irene Einarsen
Stormen bibliotek: Kay Arne Kirkebø
Stormen kunst: Anna Sigmond Gudmundsdottir

Pris:
gratis inngang

Prosjektleder:
Elise Cosme Hoedemakers (kurator/produsent SE KUNST)

Kurator-team:
Ingunn Milly Hansen (styremedlem Bodø kunstforening); Stian Hansen (kurator Stormen Kunst, f.o.m. aug 2019); Elise Cosme Hoedemakers (kurator/produsent SE KUNST); Eva Skotnes Vikjord (daglig leder SE KUNST); Aslak Juell Kristensen (tidligere kurator Stormen kunst, t.o.m. juni 2019).

Produsenter:
Stian Hansen (kurator Stormen kunst) og Cathrine Persson (daglig leder Bodø kunstforening)

Støttet av:
Kulturfondet, Norske kunstforeninger, Bodø kommune

Mer om:
Grethe Irene Einarsen: www.gretheeinarsen.no
Kay Arne Kirkebø: www.kayarne.net | Videoskisse til Biennale-utstillingen
Anna Sigmond Gundmundsdottir: www.gudmundsdottir.com

Bildegalleri:
Bilde 1: Grethe Irene Einarsen, The window in the wall, 2019/2020. Foto: Grethe Irene Einarsen
Bilde 2: Grethe Irene Einarsen, The writing on the door, 2018/2020. Foto: Grethe Irene Einarsen
Bilde 3: Kay Arne Kirkebø, Rhythm834, 2019. Foto: Kay Arne Kirkebø
Bilde 4: Kay Arne Kirkebø, Ascend, 2018. Foto: Kay Arne Kirkebø
Bilde 5: Anna Sigmond Gudmundsdottir, En gave til sønnens ene arm, utsnitt, 2020. Foto: Anna Sigmond Gudmudsdottir
Bilde 6: Anna Sigmond Gudmundsdottir, Løpende hund, utsnitt, 2020. Foto: Anna Sigmond Gudmudsdottir