02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Colour, the memory of sadism | Hakkyung Son

torsdag 1. - søndag 4. september

 

Sons prosjekt Colour, the Memory of Sadism, utforsker sosiale hierarkier basert på etnisk bakgrunn. Prosjektet er et uttrykk for kunstnerens lidenskap for dette samfunnet, og trekker veksler på hennes personlige opplevelser som en asiatisk kvinne i et vestlig samfunn i nord.
 
Prosjektet har en kvantitativ tilnærming, hvor man matcher og tester hudfarge på så mange frivillige som mulig, og tar derfor sikte på å representere hvert eneste medlem av samfunnet gjennom farge. Fargeportretter skapes, med vekt på individualitet gjennom farge og abstraksjon.  Som en del av prosjektet vil publikum også få muligheten til å teste og matche sin egen hudtone mot et fargegraderingssystem som kunstneren har utviklet, basert på Munsell-systemet.
 
De underliggende spørsmålene som Sons verk henter frem, utforsker kompleksiteten i menneskelige erfaringer og menneskets eksistens: Hvor kommer vi fra? Hvor kommer vi egentlig fra? Hva definerer vår identitet, eller hvem definerer den?
 
BIO
HAKKYUNG SON (født i Seoul, Sør-Korea) skaper bilder med grafiske teknikker, samtidig som hun kombinerer dem i en performativ betydning. Teknikkene hun bruker omfatter blant annet silketrykk, digitaltrykk, etsing og litografi. I det siste har hun i sin kunst fokusert på farger som materiale, basert på Munsells fargeteori. Inspirert av sin asiatiske bakgrunn, med base i Nord-Europa, utforsker hun fargetoner og -verdier i vårt samfunn, samtidig som hun visker ut grensen mellom humor og alvor.
 
Hakkyung Son har en mastergrad i kunst fra Kunstakademiet i Tromsø (2022) og en bachelorgrad i trykkerikunst fra Hongik University.


Dato:
torsdag 1. - søndag 4. september
lørdag 10. - søndag 11. september
lørdag 17. - søndag 18. september

Åpningstider 1. - 4. september:
torsdag 14:00 - 20:00
fredag 12:00 - 20:00
lørdag 11:00 - 17:00
​søndag 11:00 - 17:00

Sted
BODØGAARD - kunst & kultur, Skeiddalen 2A, 8070 Bodø

Kunstnersamtale:
søndag 4. september kl. 12:00 - 13:15
Kunstnerne Hakkyung Son & Pei-Han Lin i samtale med billedkunstner Hanna Halsebakke


Alder:
For alle

Pris:
Gratis 

Produksjon:
Bodø Biennale

Produsent:
BODØGAARD - kunst & kultur

I samarbeid med:
Kunstakademiet, UiT Norges arktiske universitet

Foto:
Hakkyung Son