02. - 08. september 2024
EN
NO
 
DKS Nordland | Kunstpilot 3.0

lørdag 3. september

ulike tider

Kunstpilot 3.0 gir mennesker som ikke har et forhold til kunst en mulighet til å bli en opplyst forbruker av kunst. Det er i alle fall målet.

Prosjektet har utgangspunkt i Festspillene i Nord-Norges publikumsutviklingsprosjekt, Festspillpilotene, som gjennom 3 år introduserte kunstens verden til de som ikke tidligere har hatt et forhold til den. Resultatene var svært positive, og nå er det mulig å prøve denne metoden digitalt gjennom Kunstpilot 3.0. 

I denne unike digitale løsningen får publikum oppleve verk fra Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley, Hennie Onstad Kunstsenter og Nordnorsk Kunstmuseum via lyd, video, bilder, interaksjon og VR-opplevelser. Målsetningen er at Kunstpilot 3.0 skal:

  • fungere som en «teaser» som vekker publikums nysgjerrighet, både i forhold til kunst og til det de omgir seg med forøvrig
  • gi publikum en grunnleggende forståelse av hvilken rolle kunsten spiller og har spilt i samfunnsutviklingen
  • gi tilgang til en metode for å reflektere rundt, og snakke om, kunst

Kunstspilot 3.0 er utviklet i samarbeid med Chili Harstad, tidligere festspilldirektør Maria Utsi, kunsthistoriker Mathias Danbolt, Advokatfirmaet FINN og DKS Nordland. Prosjektet har mottatt støtte fra Kulturrådet, samfunnsløftet, DKS Troms og Finnmark og Bodø 2024.

 

BIO
Formidler HÅKON PAULSEN CHRISTENSEN kommer fra Kabelvåg og er utdannet skuespiller. Han bor til daglig i Oslo, men reiser nå rundt og hjelper nordlendinger inn i kunstens verden.

Dato:
Lørdag 3. september

Tid:
10:30
12:30
14:30

Sted
Møterommet 2. etasje, Stormen bibliotek

Varighet
90 min.

Alder:
15+

Pris:
Gratis

Påmelding:
Send til dks@nfk.no ; drop in er mulig (max 15. pers)

Kurator:
Maria Utsi og Mathias Danbolt

Formidler:
Håkon Christensen

Produksjon:
Chili Harstad, Utsi/Danbolt

Samproduksjon:
DKS Nordland

I samarbeid med:
Bodø 2024

Foto:
Ida Hevrøy

Støttet av:
Kulturrådet, Samfunnsløftet