02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Governmental Operations | Nora Joung
Stormen kunst/dájdda

torsdag 1. september - søndag 6. november

Nora  Joungs separatutstilling i Stormen kunst/dájdda tar utgangspunkt i rettsdokumenter fra de såkalte hekseprosessene i Norges nordligste fylker, hvor det  dansk-norske statsapparatet over en periode på nesten et århundre anklaget 135  personer, og henrettet 91.

Nordfylkene  var særskilt ivrige i straffeforfølgelsen av personer for lovbrudd de klart  ikke kunne ha begått. De anklagde i trolldomsprosessene satt fengslet i  «heksehullet» i Vardøhus Slott i påvente av dom og straff, som oftest var  henrettelse, sanksjonert av staten.

Joung  undersøker religiøst motivert lovgivning fra den tidlige middelalderen, ofte  brukt i Gulating og Frostating Lagmannsrett, og hvilke uttalelser fra fanger  utsatt for tortur som ble regnet som innrømmelser av skyld. Utstillingen vil  bestå av et komponert lydverk for et talekor basert på påtalemyndighetenes  saksføring og de anklagedes egne ord.

BIO
Nora Joung er kunstner, kritiker og gallerist, basert i Oslo. Hun arbeider primært med installasjon, video og performance. Nylige prosjekter inkluderer Jeg kaller det kunst på Nasjonalmuseet i Oslo, separatutstillingen Serpent Sightings i Guttormsgaards arkiv på Blaker, og The Radical Flu, et hørespill av og med kunstnergruppen Rose Hammer, kringkastet på RadiOrakel.

Dato:
torsdag 1. september. - søndag 6. november

Åpningstider 1. - 4. september:
torsdag 12:00 - 23:00
fredag 10:00 - 23:00
lørdag 10:00 - 23:00
​søndag 12:00 - 16:00

Sted
Stormen kunst/dájdda

Alder:
Alle

Pris:
Gratis

Produksjon:
Stormen kunst/dájdda

Produsent:
Stormen kunst/dájdda

I samarbeid med:
Bodø Biennale

Foto:
Nora Joung, detalj faksimile, public domain

Støttet av:
Billedkunstnernes Vederlagsfond, Kulturrådet, Nordland fylkeskommune