01.- 04. September 2022
EN
NO
 
HOOP | DE NAIVE & ROZA MOSHTAGHI

fredag 2. - lørdag 3. september

HOOP is a hope circle 

A performative togetherness

A prayer to the gods of performance and an action to remind ourselves we are distant but together. 

HOOP er et samarbeid mellom koreograf Roza Moshtaghi og kunstnergruppa De Naive, og retter seg mot mennesker og steder i offentlige rom. Sammen skaper de et performativt samvær der repeterende bevegelser oppstår, for så å løse seg opp. I HOOP brukes rockeringer både som et visuelt virkemiddel og som en felles aktivitet mellom utøverne.

Hver gang HOOP besøker et nytt sted utformes det i samarbeid med nye utøvere. Fellesskapet i gruppa står sterkt, sammen utøver de et bevegelsesmateriale som akkumulerer og struktureres i møte med ulike omgivelser. HOOP for Bodø Biennale utøves med både lokale og tilreisende dansekunstnere. 

Stay where you are, HOOP is coming for you! 

Om objektet hula hoop
Native American Hoop Dance er en fortellerdans som inneholder hoops/rockeringer som rekvisitter. Sirkelen er et viktig symbol for mange kulturer over hele verden. I nyere vestlig historie rundt 1950 ble ¨hooping¨ introdusert som et leketøy eller et objekt anvendt for å komme i form og ble dermed en del av popkulturen og normalisert.

Dato:
Fredag 2. september
Lørdag 3. september

Tid:
Ulike tider

Sted:
Ulike steder

Alder:
For alle

Pris:
Gratis

Konsept og koreografi:
De Naive & Roza Moshtaghi

Utøvere:
Roza Moshtaghi, Julie Moviken, Charlott Utzig, Trine Lise Moe, Marit Meløe, Øyvind Jørgensen, Liv Hanne Haugen, Caroline Skjørshammer, Mina Rose Kristoffersen, Vilde Haug, Alicia Kerrolf, Putli Hellesen, Åshild Thinn, Maya Mi Samuelsen, Marit Emilie Meidelsen Øvrebø

Foto:
Morten Arnfred