02. - 08. september 2024
EN
NO
 
If I were standing in your shoes | Pei-Han Lin

torsdag 1. – søndag 4. september

Menneskets higen etter selvsentrerthet og makt kommer tilsynelatende frem på det aller verste viset i statsledere som gjennom historien har hevdet å stå over alle andre. Mektige herskere har en tendens til å finne grunner til å presse og undertrykke identiteten til underprivilegerte etniske grupper i deres rike, noe som fører til at disse etniske gruppenes identitet blir underlagt en påtvunget beskjæring. En av kun få klare skillelinjer mellom handlingene til slike nasjoner og handlingene til vesener fra dyreriket er moralitet, da dyreriket gjerne er et sted hvor det er fritt frem, uten noen form for barmhjertighet eller empati. Moralitet kan være menneskehetens eneste forsonende trekk gjennom alle våre forsøk på nasjonsbygging.

Ved å bruke vår medfølelse kan vi dekonstruere koloniseringen i vår egen historie. Koloniseringen er ikke over, selv om vi nå har et klarere visjon av hvordan den vil falle. Dette gir imidlertid grunnlag for et viktig spørsmål: Hvis det allerede finnes en visjon for hvordan dekolonisering kan finne sted, hvordan kan kunst gripe inn i denne visjonen, for å rive konseptet i stykker og rekonstruere det på nytt?


BIO
PEI-HAN LINs forskningsbaserte verker omfatter billedkunst, film, skulpturer, installasjoner, lyd og tekst. I sin kunst utforsker Lin koloniale strukturer, politikk i informasjonsproduksjon og omdømmebygging. Hun kombinerer analog og digital dataanalyse og stedsspesifikke installasjoner for å stille spørsmål ved delte rom og tiden vi lever i. Lins metoder springer ut fra en empatisk grunntanke og omfatter sosialantropologi, intervjubaserte formater, databehandling og 3D-printing.

Lin har en bachelorgrad i arkitekturdesign og en mastergrad i billedkunst. Hun har tidligere stilt ut på Tromsø Kunstforening, K-U-K (Trondheim), Kode 4 (Bergen), Cultural places (Vienna), A R T • 9 (Hong Kong), The InsideOut gallery (Sacramento, CA) etc. Lin er født i Taipei (TW) og er nå basert i Trondheim (NO).

Dato:
Torsdag 1. – søndag 4. september
Lørdag 10. - søndag 11. september
Lørdag 17. - søndag 18. september

Åpningstider 1. - 4. september:
torsdag 14:00 - 20:00
fredag 12:00 - 20:00
lørdag 11:00 - 17:00
​søndag 11:00 - 17:00

Sted
BODØGAARD - kunst & kultur, Skeiddalen 2A, 8070 Bodø

Kunstnersamtale:
søndag 4. september kl. 12:00 - 13:15
Kunstnerne Pei-Han Lin & Hakkyung Son i samtale med billedkunstner Hanna Halsebakke

Alder:
For alle

Pris:
Gratis

Produksjon:
Bodø Biennale

Produsent:
BODØGAARD - kunst & kultur

I samarbeid med:
Kunstakademiet, UiT Norges arktiske universitet

Foto:
Mihály Stefanovicz (over)
Pei-Han Lin (programoversikt)