01.- 04. September 2022
EN
NO
 
Performance og panelsamtale | Ulyana Podkoroytova | Ruth MacLennan

fredag 2. september

17:30

Border / No Border er et internasjonalt kunstprosjekt og samarbeidsprosjekt mellom Prosjekt 67 og Arctic Art Institute, Prosjektet består av tre kunstnere. Russiske Ulyana Podkorytova, britiske Ruth MacLennan og norsk/samiske  Elina Waage Mikalsen. Disse tre kunstnerne vil gjennomføre tre prosjekter på tre forskjellige lokasjoner i Bodø. Alle disse kunstnerne arbeider ofte med temaer og inspirasjon knyttet opp mot arktisk og nordlige områder. Både kultur, historie, miljø og mytologi. Felles i arbeidene i dette prosjektet er kunnskap og kvinners rolle som fortellere og videreformidlere av kunnskap og tradisjoner. Dette gjennom handling og observasjon. Også hvordan naturen og omgivelser spiller en rolle i formidling av forståelse og tilstedeværelse, og som et bindeledd mellom det virkelige og det overnaturlige.    

Performance av Ulyana Podkorytova:
I forbindelse med dette kunstprosjektet vil det også bli gjennomført en performance av den russiske kunstneren Ulyana Podkorytova. 

Podkororytovas performance vil finne sted i konferansesalen ved Jektefartsmuseet. 

Panelsamtale 
Det vil også bli gjennomført en panelsamtale ledet av kurator Ekaterina Sharova og den russiske kunstneren Ulyana Podkoroytova og den britiske kunstneren Ruth MacLennan. 

Ulyana Podkorytova er en kunstner som utforsker problemstillingen rundt tap av identitet i en æra av globalisering og post-folketradisjoner. Hun jobber med video, stemme performance, skulptur og grafikk. Podkorytova er utdannet ved Moscow State University of Printing Arts og Moscow School of Photography and Multimedia. Hun har studert stemmeteknikk i Natalia Pshenichnikovas stemmelabaratorium og deltatt i Sainkho Namchylaks Masterstudie i strupesang, Shelly Hirschs vokal performance og i Nadezhda Mironovas klasse for folkesang. 

Ruth MacLennan er en kunstner basert i London og i Skotland. Hennes arbeider spenner mellom film, video installasjoner, fotografi, performance, tekst og tegning. Hennes seneste filmer og fotografier utforsker hvordan klimaendringene har påvirket og endret opplevelsen av steder og landskaper. Maclennan er kjent for å sette sine filmer til og filme i post-Sovjetiske land og hun har gjort flere internasjonale utstillinger. Hun har en doktorgrad fra Royal College of Arts arbeider innen forskning ved Scott Polar Institute, Universitetet i Cambridge. Hun underviser også i video og film ved Central Saint Martins og holder forelesninger internasjonalt.    

Ekaterina Sharova er en russisk-norsk kurator, kunsthistoriker og lektor. Med tverrfaglig bakgrunn innen kunsthistorie og utdanningsfilosofi, er hun interessert i å redesigne de usynlige sosiale trådene, bringe tilbake de glemte historiene og møtepunktene mellom ulike – tilsynelatende frakoblede – tilnærminger. Hun er opptatt av makt, kunnskap, kommunikasjon og materialitet.
Ekaterina har vært involvert i placemaking-prosesser i Nord siden 2012. Hun har en BA i litteratur fra Pomor State University, BA i estetikk og MA i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Hun har vært rådgiver for National Gallery of Canada og VAC Foundation. Ekaterina har kuratert og co-kuratert prosjekter for Kunstnernes Hus i Oslo, Kunsthall Stavanger, La Colección del Museo Ruso de San Petersburgo, Málaga, Barents Spektakel 2015, Teriberka. New Life 2015, Arctic Art Forum (2016-2020). Hun har vært styremedlem i Arctic Arts Summit.

Dato:
fredag 2. september

Performance: 
17:30
Varighet 17 min.

Panelsamtale: 
18:00
Varighet rundt 45 min.

Språk:
Engelsk

Sted: 
Jektefartsmuseet / Bodøsjøen

Alder:
Alle

Pris:
Gratis

Produsenter:
Prosjekt 67, Arctic Art Institute

Medarrangør:
Jektefartsmuseet

Foto:
Stillbilder film

Støttet av:
Bodø 2024, Barentskult