02. - 08. september 2024
EN
NO
 
WORKSHOP FOR PROFESJONELLE | MICHÈLE NOIRET
Stormen Konserthus

søndag 4. september

10:00

Workshopen presenteres av Stormen Konserthus, som en del av programmet til Bodø Biennale.

I forbindelse med urpremieren av Øyet, øret og stedet holder koreograf Michèle Noiret en workshop for profesjonelle dansere der hun vil fokusere på arbeidet med "danse-cinema” og hvordan det påvirker dansen. Det er begrenset med plasser. Påmelding sendes til mari.woll@stormen.no. Workshopen er gratis.

«Danse-cinema» 
Kunstuttrykket «danse-cinema», som Michèle Noiret liker å gjenoppfinne i sine forestillinger, får her sin fulle mening. Teknologi har vært en bærebjelke i koreografens arbeid gjennom mer enn tjue år. Ikke for teknologiens egen del, men for å styrke formidlingen, og gi mening til det sanselige som utspiller seg på scenen. Dette flerdimensjonale uttrykket både tilslører og pirrer i det film-, billed- og lydopptak av danserne på scenen blandes med inntrykk fra en verden utenfor.

BIO
Michèle Noiret er en anerkjent dansekunstner og koreograf både i sitt hjemland Belgia og internasjonalt. Innen dansefeltet regnes hun som en ekte pioner, da hun allerede på 1990-tallet stilte spørsmål ved vår oppfatning av tid og rom ved å introdusere interaktive lyd- og bildeteknologier i sine koreografiske arbeider. Kritikeren Gérard Mayen var den første, som i 2003 brukte uttrykket "danse-cinema" for å referere til hennes verk. 
 
Ved stadig å stille nye spørsmål omkring bevegelse, musikk, lys og bilde, gjenoppfinner Michèle Noiret begrepet "danse-cinema" fra et verk til et annet. Hennes kreative univers utfordrer fantasien, er både skjørt og kraftfullt, og bruken av andre kunstuttrykk bæres fram av dansere som utfolder seg som koreografiske karakterer. Slik utforsker hun mennesket, dets feil, dets lengsler, og den kaotiske verden som er vår. 
 
Etter utdannelse ved den berømte Maurice Béjarts ballettskole – Mudra, grunnlegger hun i 1986 sitt eget dansekompani. Hun er opphavskvinne til nesten førti verk som inkluderer bestillinger for: le Ballet de l'Opéra de Paris, Ballet de Nancy og Ballet de Marseille.  
 
Michèle Noiret var assosiert kunstner ved Théâtre National i Brussel fra 2006 til 2017, ved Théâtre Les Tanneurs fra 2000 til 2006, og er jevnlig støttet av Théâtre National de Chaillot i Paris. Hennes kompani er nå uavhengig og har base i Brussel. Hennes kompani er støttet av la Fédération Wallonie-Bruxelles, Service de la Danse. Michèle Noiret er medlem av l’Académie Royale de Belgique.

Dato: 
Søndag 4. september

Tid: 
10.00

Sted: 
Kammersal, Stormen Konserhus

Varighet: 
120 minutter

For:
Profesjonelle dansere

Pris:
Gratis

Foto
Cici Olsson