01.- 04. September 2022
EN
NO
 
BESTILLINGSVERK | AER | MALIN BÜLOW

torsdag 1. - søndag 4. september

I et nytt omfattende bestillingsverk til Bodø Biennale vil tekstilkunstneren Malin Bülow (f. 1979) arbeide koreografisk med kropper innkapslet i massive, elastiske tekstiler spent fast til eksisterende strukturer og maskiner i Bodø by. Elastisiteten i tekstilet danner grunnlag for bevegelser, avtrykk og former av kroppene i de tekstile membranene, som både vil understreke og reforhandle ulike uterom. Tematisk responderer verket på Bodøs naturgitte plassering og pågående utviklingsprosesser; plasseringen har gjort byen til et logistikkmessig knutepunkt for samferdsel. Verket vil foregå på ulike offentlige rom, der en linje også dras til Bodøs fjell- og havlandskap.

mer info kommer
 

BIO
MALIN BÜLOW (f. 1979, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Bülow har sin mastergrad fra Statens Kunstakademi i Oslo (2016) og sin bachelorgrad fra Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam (2012). Videre har hun også en mastergrad i neurovitenskap fra VU University i Amsterdam (2008) og en bachelorgrad i molekylærbiologi fra Lunds Universitet (2006).

Bülow arbeider stedspesifikt og i samarbeid med samtidsdansere skaper hun elastiske, ofte monumentale skulpturer som er i konstant bevegelse. Hennes seneste verk har blitt vist ved Lyon Contemporary Art Biennale, Vigelandsparken, Lustwarande, Oslo Opera House og Malmö Kunstmuseum. Hun er representert i samlingene til Musée d’art contemporain i Lyon (FR) og Malmö kunstmuseum i Sverige. For mer info se: https://www.malinbulow.com/

Dato:
Torsdag 1. – søndag 4. september 

Tid:
ulike tider (kommer)

Sted: 
ulike offentlige rom (kommer)

Pris: 
gratis

Kuratorteam: 
Hilde Methi (freelans kurator) og Elise Cosme Hoedemakers (kurator/produsent SE KUNST)

Produksjon: 
Bodø Biennale

Foto:
Firkanta Elastisitet (2017), Sted Søker Kunst, Ski. Foto: Adrian Bugge

Foto programoversikt: 
Fluid Tensions (2020), Operataket, Oslo. Foto: Adrian Bugge

Støttet av:
Kunstsentrene i Norge, Norske tekstilkunstnere (SOFT moments), og Nordland fylkeskommune