02. - 08. september 2024
EN
NO
 
BESTILLINGSVERK | AER | MALIN BÜLOW

torsdag 1. - søndag 4. september

ulike tider

AER er et nytt, omfattende bestillingsverk til Bodø Biennale av tekstilkunstneren Malin Bülow. Kunstneren arbeider koreografisk med kropper og figurer innkapslet i massive, elastiske tekstiler. Disse er spent fast til eksisterende strukturer og maskiner i Bodø by. Verket er installert og spent opp i ulike horisontale og vertikale strekk i ulike uterom i byen.

“Aer” er gresk for vind. Verket responderer på Bodøs naturgitte plassering ved havet, med Bodøvinden, den vide horisonten og de omkringliggende fjelltoppene. Plasseringen har gjort byen til et logistikkmessig knutepunkt i konstant bevegelse. Nybygg reiser seg og strømmer av mennesker, materialer og maskiner er i kontinuerlig innsig og utfart. 

Elastisiteten i tekstilet danner grunnlag for konstante bevegelser og formendringer skapt av ulike krefter -av samtidsdanserne, maskiner og naturfenomen. Kraft, spenning og motstand er tilstede, både i metaforisk og fysisk forstand. Samtidsdansere og støpte figurer gir avtrykk av kroppsdeler og muskelmasse i tekstilmembranene – og gir assosiasjon til hudoverflater og abstrakte, kjønnsløse formasjoner. De kan minne om en kokong under den tynne, gjennomsiktige tekstilhinnen. De kontinuerlige formendringene i tekstilet antyder en motstand fra indre krefter, et initiativ til frigjøring. Det er som en overgangstilstand, på samme vis som kokongen er et hvilestadium før fullstending transformasjon.

BIO
MALIN BÜLOW (f. 1979, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Bülow har sin mastergrad fra Statens Kunstakademi i Oslo (2016) og sin bachelorgrad fra Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam (2012). Videre har hun også en mastergrad i neurovitenskap fra VU University i Amsterdam (2008) og en bachelorgrad i molekylærbiologi fra Lunds Universitet (2006).

Bülow arbeider stedspesifikt og i samarbeid med samtidsdansere skaper hun elastiske, ofte monumentale skulpturer som er i konstant bevegelse. Hennes seneste verk har blitt vist ved Lyon Contemporary Art Biennale, Vigelandsparken, Lustwarande, Oslo Opera House og Malmö Kunstmuseum. Hun er representert i samlingene til Musée d’art contemporain i Lyon (FR) og Malmö kunstmuseum i Sverige. For mer info se: https://www.malinbulow.com/

Tid:
- Fredag 2. september, 13:00 - 14:00, Beddingen kulturhus (uteområde)
- Fredag 2. september, 15:15 - 16:15, molo
- Lørdag 3. september, 15:30 - 16:30, Beddingen kulturhus (uteområde)
- Lørdag 3. september, 20:30 - 21:30, molo
- Søndag 4. september, 09:00 - 10:00, molo

I tillegg foregår uannonserte performancer i byrommet torsdag 1. - lørdag 3. september.

En kunstnersamtale med Malin Bülow finner sted lørdag 3. september, 16:45, på Beddingen kulturhus.

Pris: 
Gratis

Kuratorteam: 
Hilde Methi (freelans kurator) og Elise Cosme Hoedemakers (kurator/produsent SE KUNST)

Utøvere:
Karianne Andreassen
Marie Rechsteiner
Oliver Paulsson

Produksjon: 
Bodø Biennale

Støttet av:
Bodø 2024, Kulturrådet, Kunstsentrene i Norge, Norske tekstilkunstnere (SOFT moments), Nordland fylkeskommune

Samarbeidspartner:
Nordlandskrana, Bodø Havn

Foto:
Firkanta Elastisitet (2017), Sted Søker Kunst, Ski. Foto: Adrian Bugge

Foto programoversikt: 
Fluid Tensions (2020), Operataket, Oslo. Foto: Adrian Bugge