02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Kunstnersamtale | Malin Bülow

lørdag 3. september

16:45

Malin Bülows verk AER befinner seg utendørs på ulike steder under Bodø Biennale. Kunstneren arbeider koreografisk med samtidsdansere og støpte positurer innkapslet i massive, elastiske tekstiler spent fast til eksisterende strukturer og maskiner i byen. Elastisiteten i tekstilet gir grunnlag for bevegelser, avtrykk og former av kropper bak de gjennomsiktige tekstile membranene. Bak verkenes tilsynelatende enkle fremtoning ligger kompleks kalkulasjon og nitidig studie av krefter og motstandsdyktighet i ulike spenningsforhold – dratt ut til et ytterpunkt.

Denne samtalen mellom kunstneren og en av kuratorene bak AER, Hilde Methi, gir innsikt i arbeidet bak verket, som er skapt spesifikt for Bodø Biennale. De to fabulerer rundt forhold mellom kropp og elastisitet og rundt kontraster som verket sannsynliggjør og utydeliggjør gjennom materialenes fysiske og praktiske muligheter i møte med Bodø. Arbeidet åpner for refleksjon og assosiasjoner i mange retninger.

BIO
MALIN BÜLOW (f. 1979, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Bülow har sin mastergrad fra Statens Kunstakademi i Oslo (2016) og sin bachelorgrad fra Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam (2012). Videre har hun også en mastergrad i neurovitenskap fra VU University i Amsterdam (2008) og en bachelorgrad i molekylærbiologi fra Lunds Universitet (2006).

Bülow arbeider stedsrelatert og i samarbeid med samtidsdansere skaper hun elastiske, ofte monumentale skulpturer som er i konstant bevegelse. Hennes seneste verk har blitt vist ved Lyon Contemporary Art Biennale, Vigelandsparken, Lustwarande, Oslo Opera House og Malmö Kunstmuseum. Hun er representert i samlingene til Musée d’art contemporain i Lyon (FR) og Malmö kunstmuseum i Sverige.

Dato:
Lørdag 3. september 2022

Tid:
16:45 - 17:15

Sted
Beddingen kulturhus

Varighet
30 min.

Pris:
Gratis

Samtaleleder:
Hilde Methi (medkurator)

Produksjon:
Bodø Biennale

Foto:
Malin Bülow

Les mer om Malin Bülows verk AER