02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Kunstnersamtale | Kiyoshi Yamamoto
Stormen bibliotek

lørdag 3. september

14:00

Go Cry On Somebody Else’s Shoulder av Kiyoshi Yamamoto foregår som en langstrakt prosess – i forkant, under og etter Bodø Biennale. Siden det første møtet på Tusenhjemmet i fjor, har kunstneren initiert flere tekstilbaserte verksteder som har henvendt seg til en eldre befolkningsgruppe i byen. Under biennale-dagene kommer verket til uttrykk som en bokutstilling av notatbøkene Å drømme, og som annonserte og uannonserte performanser.

Denne samtalen med en av kuratorene bak verket, Hilde Methi, gir innblikk i dette arbeidet som er laget spesielt for Bodø Biennale. Hva er motivasjonen for en invitasjon til eldre i dette arbeidet? Hvilke utfordringer og verdier har medvirkning og samarbeid gitt i prosessen? Hvordan former intensjonen om å fremme og synliggjøre en målgruppe de kunstneriske ideene?

BIO
KIYOSHI YAMAMOTO (f.1983, Japan) vokste opp i Brasil. Han bor og arbeider i Bergen. Han fikk sin mastergrad i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2013 og har studert ved London College of Fashion og Escola de Belas Artes i Rio de Janeiro. Kiyoshi har interesse for tekstiler, klær og drakter, og gjenbruk av disse, gjerne i relasjon til lite synlige eller underrepresenterte grupper. 

Kiyoshi jobber blant annet med tekstilfarging, skulptur og performance, og undersøker tematikker knyttet til språk, identitet og eksistens. Han er representert i flere samlinger, inkludert KODE-museet i Bergen og den norske ambassaden i Brasil. 

Dato:
Lørdag 3. september

Tid:
14:00 - 14:30

Sted:
Stormen bibliotek, 2. etasje

Varighet
30 min.

Pris:
Gratis

Samtaleleder:
Hilde Methi (medkurator)

Språk:
norsk

Produksjon:
Bodø Biennale

Foto:
Kiyoshi Yamamoto

Les mer om Kiyoshi Yamamotos verk Go Cry on Somebody Else's Shoulder