02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Kunstnersamtale | KUNSTNER: Ingeborg Annie Lindahl

søndag 4. september

14:00

This too shall pass av kunstneren Ingeborg Annie Lindahl består av en landskapstegning i kritt på veggplater og sortmalte lerreter på golv i treningssenteret Rapida Balanse i Bodø. Verket kan oppleves gjennom deltagelse i de kollektive treningstimene under biennale-helga, eller i senterets åpningstider (utenom gruppetimene). Det levner spor i lerretene av deltagernes bevegelser. 
Med utgangspunkt i kunstnerskapet og denne nyproduksjonen til Bodø Biennale, vil denne samtalen med Hilde Methi, en av kuratorene bak verket, utforske menneskenes verdsetting av flyktighet og varighet – i kunsten så vel som i vår relasjon til naturen. Hvordan setter menneskene spor etter seg? Hva styrer våre bevegelsesmønstre i en tid som er preget av kortsiktige løsninger framfor langsiktig tenkning?
 
BIO
INGEBORG ANNIE LINDAHL (f. 1981) bor og arbeider i Harstad og har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Tromsø (2010) og Kunsthøgskolen i Bergen (2012). Lindahl utvikler stedsrelaterte installasjoner i forskjellige medier, ofte med storstilt kritt-tegninger og installasjoner. Kritt gir assosiasjoner til geologi, biologi og epistemologi. 

Lindahls arbeid er på mange måter performancebasert, og hun skildrer landskapet på en romantisk og dramatisk måte. Hun er også interessert i ekko – landskapet i menneskelig tankesfære, og utforsker kultur og verdi i forhold til naturen. Lindahl har hatt rekke utstillinger og utsmykkinger i inn- og utland. I 2022 er hun aktuell med bl.a. med separatutstilling ved Kunstbanken Hedmark kunstsenter og et nytt verk til Nasjonalgalleriets åpningsutstilling. 

Dato:
Søndag 4. september

Tid:
14:00 – 14:30

Sted
Rapida Balanse, gruppesal (Sjøgata 6, 2. etasje)

Varighet
30 min.

Pris:
Gratis

Samtaleleder:
Hilde Methi (medkurator)

Produksjon:
Bodø Biennale

I samarbeid med:
Rapida Balanse

Foto:
Ingeborg Annie Lindahl

Les mer om Ingeborg Annie Lindahls verk This too shall pass