02. - 08. september 2024
EN
NO
 
This too shall pass | Ingeborg Annie Lindahl

lørdag 3. – søndag 4. september

pilatestimer, ulike tider

På treningsstudioet Rapida Balanse forvandler kunstneren Ingeborg Annie Lindahl gruppesalen med sin kunstinstallasjon This too shall pass. Her inviterer Bodø Biennale til treningstimer i pilates, hvor publikum setter spor av egne bevegelser i kunsten.

This too shall pass består av sortmalte lerreter på golv og en kritt-tegning på vegg, med motiv av øya Landegode. Den monumentale kritt-tegningen er montert på plater som dekker vindusrekken. På motsatt side, i speilveggen, ser betrakteren motivet sammen med sitt eget speilbilde. Individuelle og kollektive bevegelser flettes sammen i et avbildet landskap. Som tittelen antyder er verket forbigående, og det er i konstant endring i utstillingstiden. Krittpulveret, som utleveres ved inngangen, kan benyttes av publikum til å skape avtrykk i lerretene. 

Med bruk av kritt tar kunstneren opp spørsmål knyttet til menneskers tilstand og atferd i relasjon til natur. Hvordan verdsetter mennesker varighet? Kritt er en porøs bergart, geologi, noe som peker på dyp, planetarisk tid. Krittspor og avtrykk i lerretene på golvet kan gi assosiasjoner til førhistorisk kunst, som helleristninger, så vel som til dagens problemstillinger rundt fotavtrykk i klima- og miljøspørsmål. Hva styrer vår tids bevegelsesmønstre i et kapitalistisk samfunn preget av kortsiktige løsninger fremfor langsiktige perspektiv? I This too shall pass møter øyeblikkets flyktighet de lange tidshorisontene.


Hva er pilates?
Pilates er trening for styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Det er stort fokus på magemuskler (core), som gir ryggen bedre fleksibilitet og styrke, samt resten av kroppen frihet og mobilitet. Hovedmålet i Pilates er å få en kropp som beveger seg uten anstrengelser – en kropp i balanse!

I tillegg til å trene styrke, forbedres:
- lungekapasiteten
- fleksibilitet i ledd og muskler 
- den dyptliggende skjelletnære stabiliseringsmuskulaturen 

BIO
INGEBORG ANNIE LINDAHL (f. 1981) var blant de første studentene ved Kunstakademiet i Tromsø, og har en master fra Kunsthøgskolen i Bergen. Lindahl utvikler stedsspesifikke installasjoner i forskjellige medier, og jobber ofte med storstilt kritt-tegninger og installasjoner. I hennes arbeid blir ekskursjoner og personlig erfaring til midlertidige kritt-tegninger og installasjoner i stor skala. Kritt assosierer seg med geologi, biologi og epistemologi. Den er samtidig permanent og varig, skjør og avtagende, og manifesterer endringer i hvordan kunnskap dukker opp og den konstante transformasjonen av naturen, ofte påvirket av mennesker.

Lindahls arbeid er på mange måter performancebasert, hvor hun skildrer landskapet på en romantisk og dramatisk måte. Hennes materiale underbygger en manifestasjon av endring, både i hvordan kunnskap blir til og hvordan naturen er i konstant endring. Lindahl er interessert i ekko -landskapet i menneskelig tankesfære, og utforsker kultur og verdi i vår tid i forhold til naturen.

Lindahl har gjort en rekke utstillinger og utsmykkinger i inn- og utland. Lindahl er blant annet aktuell med separatutstilling ved Kunstbanken ved Hedmark kunstsenter og nytt verk til Nasjonalgalleriets åpningsutstilling i 2022. Lindahl bor og virker i Harstad.

Dato pilates ekspresstimer (35 min), påmelding/drop-in:
- Lørdag 3. september: 12:00; 13:00; 14:00; 15:00
- Søndag 4. september: 10:00; 11:00; 12:00; 13:00

Besøk utenom pilatestimer (ingen påmelding):
Det er mulig å besøke kunstinstallasjonen utenom oppgitte gruppetimer og kunstnersamtalen i følgende tidsrom:
- lørdag: 11:00 - 12:00; 15:35 - 18:00 
- søndag: 09:00 -10:00; 14:30 - 15:00
- 20 min. imellom gruppetimene (.35 - .55)

Sted
Rapida Balanse (gruppesal Storm), Sjøgata 6, 8006 Bodø


Påmelding pilatestimer:
- Navn og ønsket tidspunkt for gruppetime sendes til post@rapida.no
- Drop-in er mulig uten påmelding

Info:
- En pilatesinstruktør gjennomfører en pilates time på 35 min.
- Alle er velkomne å delta, du trenger ingen forkunnskaper.
- Ta med fleksible klær, som tåler krittstøv. Treningssko behøves ikke.
- Møt opp senest 5 min før timen. 
- Timene er gratis for alle. Du trenger ikke å være Rapida medlem.
- Se nettside for info om treningsstudioet Rapida Balanse
 

Alder:
Alle

Pris:
Gratis (du behøver ikke å være Rapida medlem)

Kuratorteam:
Hilde Methi (freelance kurator) & Elise Cosme Hoedemakers (kurator/produsent SE KUNST)

Produksjon:
En nyproduksjon bestilt av Bodø Biennale

I samarbeid med:
Rapida Balanse

Støttet av:
Troms og Finnmark fylkeskommune

Foto:
Ingeborg Annie Lindahl


En kunstnersamtale med Ingeborg Annie Lindahl finner sted søndag 4. september 14:00 på Rapida Balanse.