02. - 08. september 2024
EN
NO
 
Kunstnersamtale | Skade Henriksen & Annelen Røe
Bodø kunstforening

Lørdag 3. september

12:00

Kunstnerne Skade Henriksen og Annelen Røe i samtale med Kunsthistoriker Ellen Marie Sæthre McGuirk

Kunstnerne i utstillingen Made og Stone Skade og Annelen er opptatt av å kombinere et analytisk blikk med et poetisk språk. Det er en grense mellom den poetiske og den vitenskapelige metode, terskelen mellom representasjon og fragmentering av landskapet, men også en tro på kunstverkets potensial for å åpne opp et rom der fiksjon og virkelighet smelter sammen. I utstillingen tematiserer de endringene i både det indre og ytre landskapet i forbindelse med utnyttelse av mineralressurser.

BIO
ELLEN MARIE SÆTHRE-MCGUIRK er professor i kunst og håndverk i lærerutdanningen ved Nord universitet i Bodø. Hun har tidligere blant annet vært Direktør ved Rogaland Kunstmuseum i Stavanger (2001-2007) og Forsknings- og senterleder ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (2007-2011), og har vært kurator av kunst i det offentlige romprosjekter som Bodø kommunes nye rådhus og Stormen bibliotek og konserthus.

Sæthre-Mqguirk har bred kompetanse innenfor kunstfeltet i moderne- og samtidskunst, kunsthistorie og filosofisk estetikk, visuell kunst i formelle og ikke-formelle lærearenaer, og digitale verktøy og digital transformasjon i kunst og kultursektoren samt i høyere utdanning. 

Sæthre-McGuirk sine siste publikasjoner er boka Making Things and Teaching the Creative Arts in the Post-Digital Era: Seeing and Experiencing the Self and the Object through a Digital Interface (Routledge, 2022) og kapittelet Hvem tegner? i boka Digital og analog tegning (Nasjonalmuseet/Museumsforlaget, 2022).  

Dato:
Lørdag 3. september

Tid:
12:00 – 13:15

Sted
Bodø Kunstforening

Pris:
Gratis

Produksjon:
Bodø Biennale

Moderator:
Ellen Marie Sæthre McGuirk

I samarbeid med:
Bodø kunstforening

Les mer om utstillingen Made of Stone i Bodø kunstforening

Foto: Thor Brødreskift