02. - 08. september 2024
EN
NO
 
skriftlig formidling av Governmental operations
Stormen bibliotek

torsdag 1. sept - søndag 4. sept.

Velkommen til en skriftlig formidling av lydverket Governmental operations

Nora Joungs separatutstilling i Stormen kunst/dájdda tar utgangspunkt i rettsdokumenter fra de såkalte hekseprosessene i Norges nordligste fylker, hvor det dansk-norske statsapparatet over en periode på nesten et århundre anklaget 135 personer, og henrettet 91.
Verket Governmental operations er basert på påtalemyndighetenes saksføring og de anklagedes egne ord. 

Skriftlig formidling av Nora Joungs utstilling under Bodø Biennale – en installasjon v/ Professor Ellen Sæthre-McGuirk Nord universitet. 

Vi inviterer publikum til å følge en serie med tekster med skriftlige, kunstfaglige refleksjoner knyttet til utstillingen. Tekstene er plassert rundt i Stormen bibliotek og belyser lydverket på forskjellige måter i tillegg til å relatere seg til boksamlingen til biblioteket. Den skriftlige omvisningen inviterer publikum både til å utforske lydverket Governmental operations, men også til å fordype seg i den tilgjengelige litteraturen på biblioteket. 

Installasjonen Den skriftlige formidlingen starter ved utstillingen til Joung i Stormen kunst/dájdda sine lokaler. Her finner man også et kart som viser vei til de andre postene i installasjonen.  
Formidlingen er tilgjengelig i biblioteks åpningstider i perioden 1.9-4.9.2022.  


BIO
ELLEN MARIE SÆTHRE-MCGUIRK er professor i kunst og håndverk i lærerutdanningen ved Nord universitet i Bodø. Hun har tidligere blant annet vært Direktør ved Rogaland Kunstmuseum i Stavanger (2001-2007) og Forsknings- og senterleder ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (2007-2011), og har vært kurator av kunst i det offentlige romprosjekter som Bodø kommunes nye rådhus og Stormen bibliotek og konserthus. 

Hun har videre særlig kompetanse innenfor i moderne- og samtidskunst, kunsthistorie og filosofisk estetikk, visuell kunst i formelle og ikke-formelle lærearenaer, og digitale verktøy og digital transformasjon i kunst og kultursektoren samt i høyere utdanning. Sæthre-McGuirk sine siste publikasjoner er boka "Making Things and Teaching the Creative Arts in the Post-Digital Era: Seeing and Experiencing the Self and the Object through a Digital Interface" (Routledge, 2022) og kapittelet "Hvem tegner?" i boka "Digital og analog tegning" (Nasjonalmuseet/Museumsforlaget, 2022).  

Dato:
torsdag 1. sept - søndag 4. sept.

Tid:
I Stormen biblioteks åpningstider

Sted
Stormen kunst/dájdda og biblioteket

Programpost:
Governmental Operations ved kunstner Nora Joung 

Billett(info):
Gratis

Produsent:
SE KUNST

I samarbeid med:
Stormen kunst/dájdda

Foto:
Stormen bibliotek