02. - 08. september 2024
EN
NO
 
TAMOTKA | ULYANA PODKORYTOVA

torsdag 1. -  mandag 5. september

ULYANA PODKORYTOVA er en en russisk kunstner basert i Moskva. Hun arbeider med video, stemme performance, skulptur og grafikk. Temaer i hennes arbeider er ofte problemstillinger rundt manglende identitet i den globaliserte og post-mytologiske tidseraen. I dette prosjektet vil hun vise sin nye film Tamotka, som er både en hyllest til folketradisjoner og Nord-Russland, og et moderne eventyr om fremtiden for naturen og teknologi.
NB! Lyden kan bare oppleves via smarttelefon / headset.

Performance:
Podkorytova vil gjennomføre en performance fredag 2. september kl. 17:30, i konferansesalen ved Jektefartsmuseet. Varighet ca. 20 min.

Panelsamtale:
Ekaterina Sharova fra Arctic Art Institute vil lede en  samtale med Ulyana Podkorytova og den britiske kunstneren  Ruth MacLennan i kafeen ved Jektefartsmuseet 2. September kl. 18.00. Varighet rundt  45 minutter. 

Border / No Border 
er et internasjonalt kunstprosjekt og samarbeidsprosjekt mellom Prosjekt 67 og Arctic Art Institute, Prosjektet består av tre kunstnere. Russiske Ulyana Podkorytova, britiske Ruth MacLennan og norsk/samiske Elina Waage Mikalsen. Disse tre kunstnerne vil gjennomføre tre prosjekter på tre forskjellige lokasjoner i Bodø. Alle disse kunstnerne arbeider ofte med temaer og inspirasjon knyttet opp mot arktisk og nordlige områder. Både kultur, historie, miljø og mytologi. Felles i arbeidene i dette prosjektet er kunnskap og kvinners rolle som fortellere og videreformidlere av kunnskap og tradisjoner. Dette gjennom handling og observasjon. Også hvordan naturen og omgivelser spiller en rolle i formidling av forståelse og tilstedeværelse, og som et bindeledd mellom det virkelige og det overnaturlige.

Om produsentene:

EKATERINA SHAROVA er en russisk-norsk kurator, kunsthistoriker og lektor. Med tverrfaglig bakgrunn innen kunsthistorie og utdanningsfilosofi, er hun interessert i å redesigne de usynlige sosiale trådene, bringe tilbake de glemte historiene og møtepunktene mellom ulike – tilsynelatende frakoblede – tilnærminger. Hun er opptatt av makt, kunnskap, kommunikasjon og materialitet.

Ekaterina har vært involvert i placemaking-prosesser i Nord siden 2012. Hun har en BA i litteratur fra Pomor State University, BA i estetikk og MA i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Hun har vært rådgiver for National Gallery of Canada og VAC Foundation. Ekaterina har kuratert og co-kuratert prosjekter for Kunstnernes Hus i Oslo, Kunsthall Stavanger, La Colección del Museo Ruso de San Petersburgo, Málaga, Barents Spektakel 2015, Teriberka. New Life 2015, Arctic Art Forum (2016-2020). Hun har vært styremedlem i Arctic Arts Summit. https://arcticartinstitute.com

PROSJEKT 67 er kunstorganisasjon med base i Bodø. Hovedfokuset til Prosjekt 67 er kunst i det offentlige rom og hvordan man på nye måter og med nye metoder kan presentere kunst i det offentlige rom. Prosjekt 67 står også bak utviklingen av forskjellige mobile visningsrom som blir brukt i ulike prosjekter. Målet er også opprettelsen av et internasjonalt samarbeid på tvers av grensene i de arktiske landene Grønland, Norge, Sverige, Finland og Russland. Prosjektet er støttet av Bodø 2024 og er del av arbeidet mot Europeisk Kulturhovedstad som finner sted i Bodø i 2024. 
https://www.prosjekt67.org

Dato:
torsdag 1. - mandag 5. september

Tid: 
Kontinuerlig

Varighet film:
47 min.

Performance: 
fredag 2. september 17:30 ved Jektefartsmuseet

Panelsamtale: 
fredag 2. september 18:00 ved Jektefartsmuseet

Sted: 
Mobilt visningsrom ved Jektefartsmuseet / Bodøsjøen

Alder:
Alle

Pris:
Gratis

Produsenter:
Prosjekt 67, Arctic Art Institute

Medarrangør:
Jektefartsmuseet

Foto:
Stillbilder film

Støttet av:
Bodø 2024 og Barentskult